G. Arlauskis tapo Rumunijos čempionu ir netikėtai padarė paslaugą Vilniaus „Žalgiriui“

Pirmadienio vakarą Rumunijoje sprendėsi šalies čempionų likimas. Paskutinėse sezono rungtynėse į dvikovą stojo čempionato lyderiai Klužo CFR klubas, kuriame žaidžia Giedrius Arlauskis, ir dviem taškais atsiliekanti Krajovos CSU komanda.

 Giedrius Arlauskis tapdamas čempionu pagelbėjo Vilniaus komandai.<br> Lrytas.lt montažas
 Giedrius Arlauskis tapdamas čempionu pagelbėjo Vilniaus komandai.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-04 09:18, atnaujinta 2020-08-04 12:39

Po permainingos kovos 3:1 (1:1) pergalę šventė CFR komanda, o 32-ejų G.Arlauskis jau penktąjį kartą tapo Rumunijos čempionu.

Lietuvis šioje šalyje yra triumfavęs 2008-2009 metų sezone su Urzičenio „Unirea“ klubu, vėliau 2014-2015 metais laimėjo su Bukarešto „Steaua“ komanda, o dabar su Klužo ekipa yra nepralenkiami Rumunijoje trečius metus paeiliui.

G.Arlauskis praleido įvartį pirmajame kėlinyje, tačiau jo komandos draugai dar iki pertraukos spėjo išlyginti rezultatą. Po jos CFR varžovus nuginklavo du kartus, o gynyba vartuose leido saugiai jaustis lietuviui, kuris įvarčių daugiau nepraleido.

Įdomu tai, kad ši dvikova tapo itin aktuali Vilniaus „Žalgirio“ komandai. Europos lygos atrankos pirmajame etape jau buvo žinomos visos komandos, išskyrus Rumuniją. Po šios dvikovos paaiškėjo, kad didesnį koeficientą turinti Klužo komanda keliauja žaisti į Čempionų lygos antranką, o mažesnį turinti Krajovos ekipa – į Europos lygą.

Dar iki šių rungtynių buvo aišku, kad Vilniaus „Žalgiris“ pirmajame atrankos etape pateko tarp skirstytų komandų ir galės gauti santykinai silpnesnį varžovą. Tačiau Krajovos klubo netapimas Rumunijos čempionu „Žalgiriui“ atvėrė duris antrajame etape taip pat būti tarp skirstytų komandų.

Jei sostinės klubas įveiks pirmąjį atrankos etapą, tai antrajame pavyks išvengti tokių komandų, kaip Londono „Tottenham“, „AC Milan“ ar Glazgo „Rangers“.

Europos ir Čempionų lygos atrankos burtai bus traukiami rugpjūčio 9-10 dienomis.

„Sūduva“ savo kovas Čempionų lygoje pradės nuo pirmojo atrankos etapo, kuris bus žaidžiamas rugpjūčio 18-19 dienomis, o Vilniaus „Žalgiris“, „Kauno Žalgiris“, ir Vilniaus „Riteriai“ kovas pradės Europos lygos pirmajame atrankos etape, kuris bus žaidžiamas rugpjūčio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.