14-ojo turo anonsas: sunki „Sūduvos“ išvyka į Kauną

Penktadienį bei šeštadienį Lietuvos futbolo A lygoje bus sužaistos visos trejos 14-ojo turo rungtynės.

 14-ojo turo anonsas: sunki „Sūduvos“ išvyka į Kauną.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
 14-ojo turo anonsas: sunki „Sūduvos“ išvyka į Kauną.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2020, 5:08 PM

Vilniaus „Žalgiris“ – Gargždų „Banga“. Rugpjūčio 7 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 0:0

Penkias pergales iš eilės iškovojęs Vilniaus klubas šiuo metu demonstruoja geriausią formą A lygoje.

Būtent „Banga“ buvo pastaroji komanda, kuri iš sostinės ekipos sugebėjo atimti taškus ir apsiginti nuo visų žalgiriečių išpuolių. Vis dėlto šį kartą gargždiškiai stos į kovą prieš kovinę „Žalgirio“ sudėtį, kadangi per abu šio sezono tarpusavio mačus vilniečiai būdavo nukraujavę.

Pirmiausia, Gargždų klubas turės ieškoti priešnuodžių rezultatyviausiam čempionato žaidėjui Hugo Videmontui, nuslopinti įsibėgėjantį Liviu Antalį ir kitus pavojingus „Žalgirio“ ginklus. Įdomu, ar šiame mače vyr. treneris Aliaksejus Baga pataupys su traumas patyrusius žaidėjus – Mantą Kuklį bei Andriją Kaludžerovičių.

Puikiai trečiame rate rungtyniaujanti „Banga“ stabiliai renka taškus ir jų savo sąskaitoje turi jau 14. Vieną iš savo tikslų – atimti taškų iš kiekvienos čempionato komandos – Tomo Tamošausko kariauna jau pasiekė, kitas tikslas – bent po kartą įveikti kiekvieną varžovą.

Tarp nenugalėtų liko tik Marijampolės „Sūduva“ bei „Žalgiris“. Akivaizdu, kad „Banga“ artėjančiose rungtynėse pasirinks žaidimą „antru numeriu“ ir sieks pasinaudoti kontratakomis. Pozityvus akcentas tokiai strategijai – po diskvalifikacijos galėsiantis žaisti Renato Matosas, kurio sugebėjimais jau ne kartą spėjome įsitikinti.

„Kauno Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Rugpjūčio 7 dieną 20 val. Kaunas, „Kauno Žalgirio“ FA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:1

Siekiant sukurti staigmeną ir pakovoti dėl pirmų dviejų vietų, kauniečiams šio mačo pralaimėti negalima.

Du kartus iš eilės pralaimėjęs „Kauno Žalgiris“ paleido į priekį „Sūduvą“ bei „Žalgirį“, kurie per dvejas rungtynes iškovojo po 6 taškus. Rokas Garastas pastaruoju metu negali mesti į kovą visų svarbiausių žaidėjų – Jurijus Bušmanas Vilniuje žaidė kiek daugiau nei pusvalandį, tačiau dvikovoje su sostinės žalgiriečiais nepamatėme Grato Sirgėdo.

Susidūrime su Lietuvos čempionais tikrai nepamatysime Rudinilsono Silvos, kuris po nesportiško veiksmo prieš varžovą buvo diskvalifikuotas trims mačams ir pirmenybėse galės žaisti tik rugsėjo mėnesį.

Po įžymiosios akistatos su „Banga“ sūduviečiai atsitiesė bei džiaugėsi dviem sunkiomis pergalėmis iš eilės. Vis dėlto Saulius Širmelis pastarąjį kartą turėjo nemenkų rūpesčių komplektuojant starto vienuoikę – Kaune negalės žaisti diskvalifikuoti Ignas Plūkas ir Ivanas Hladikas, kita vertus, mačui vėl bus galima registruoti Valerijų Šabalą.

Puolime „Sūduvos“ pajėgos atrodo gana skaitlingos, tačiau gynybos grandyje gretos yra praretėjusios. Legionierius iš Slovakijos diskvalifikuotas, Andro Švrljuga bei Algis Jankauskas negali žaisti pilnu pajėgumu, be to, akistatoje su „Panevėžiu“ nežaidė dažnai spragas arčiau savo vartų lopantis Povilas Leimonas.

„Panevėžys“ – Vilniaus „Riteriai“. Rugpjūčio 8 dieną 17 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 2:1

Šeštadienį 14-ojo turo akistatos finišuos rungtynėmis, kuriose lygiosiomis nesidžiaugs nė viena komanda.

Keturis iš eilės pralaimėjimus patyręs „Panevėžys“ visus kartus nusileido minimaliais rezultatais kiekviename mače, bet, nusišypsojus sėkmei bei realizavus progas, galima būdavo kovoti bent jau dėl lygiųjų. Pastaruoju metu panevėžiečiai demonstruoja gerą žaidimą, komandos pernelyg nekamuoja traumos, o didelė dalis prieš sezoną atvykusių naujokų rungtyniauja vis produktyviau.

„Panevėžys“ šiame sezone sėkmingiausiai rungtyniauja būtent prieš „Riterius“ – iškovota pergalė ir svečiuose sužaista lygiosiomis. Jei „Banga“ pralaimės, o panevėžiečiai nugalės – abi ekipas skirs tik 4 taškų praraja, likus žaisti dar dvejas tarpusavio rungtynes.

Prie „Riterių“ vairo Gargžduose ir toliau stovėjo Vaidas Sabaliauskas, kadangi su A lygoje oficialiai taip ir nedebiutavusiu Janušu Niedzwiedzu buvo itin greitai atsisveikinta. Nors V. Sabaliauskui pavyko nutraukti pralaimėjimų seriją bei sužaisti lygiosiomis Gargžduose, tai ne tas rezultatas, kuris leistų artėti link 4-osios pozicijos.

Dvikovoje Panevėžyje tikrai negalės žaisti diskvalifikuotas Akseli Kalermo, tačiau ar pakeis kitas vidurio gynėjas Ričardas Šveikauskas – sunku pasakyti. Labai dažnai atliekami pokyčiai sudėtyse ir protokole palieka labai daug galimybių spėjimams. Bet kuriuo atveju, tai yra mačas, kurio „Riteriai“ pralaimėti neturi teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.