Traumą patyrusią M. Gibson „Gintros-Universiteto“ gretose pakeis universali saugė A. Carchio

Viena Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipos lyderių buvusi amerikietė Madison Gibson liepos viduryje patyrė sunkią kairės kojos kelio kryžminių raiščių traumą, po kurios futbolininkei prireikė operacijos, o klubo vadovams ir treneriams teko „suvirškinti“ itin nemalonią žinią – kairiakojė saugė šį sezoną aikštėje nebepasirodys.

 Šiaulių komandą papildė universali saugė.<br> Fkgintra.lt nuotr.
 Šiaulių komandą papildė universali saugė.<br> Fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2020, 10:41 AM

Nuriję karčią piliulę Lietuvos čempionių klubo vadovai suskubo ieškoti pamainos, o šiandien oficialiai skelbiama, kad komandą papildė universali 23-ejų metų saugė iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) – Abby Carchio.

Šiais metais studijas už Atlanto baigusiai futbolininkei Šiaulių klubas taps pirmąją profesionalios karjeros stotele.

A.Carchio keturis pastaruosius metus rungtyniavo NCAA studenčių futbolo lygoje, kur atstovavo aukštoje 13-oje pozicijoje iš 338 pagal reitingo koeficientą esantį Brauno universitetą ir buvo viena komandos lyderių.

2019 metų sezone beveik visus susitikimus ji pradėjo startinėje sudėtyje, pelnė 3 įvarčius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų bei buvo išrinkta į visos „Ivy“ konferencijos simbolinį geriausių žaidėjų vienuoliktuką.

Su jaunėliais seserimi ir broliu šeimoje augusi „Gintros-Universiteto“ naujokė statistiškai sėkmingiausią sezoną sužaidė 2018-iais.

Tuomet puikiai abejomis kojomis rungtyniaujanti žaidėja ne tik buvo įtrauktą į simbolinę geriausių „Ivy“ konferencijos žaidėjų startinę vienuolikę, bet ir pasižymėjo 10 įvarčių bei 8 rezultatyviais perdavimais.

„Gintros-Universiteto“ naujokė, ko gero labiausiai išsiskiria tuo, jog kone vienodai gerai rungtyniauja abejomis kojomis, nors teoriškai yra dešiniakojė žaidėja.

Per savo karjerą Brauno universitete A.Carchio įvarčius pelnydavo tiek dešine, tiek kaire koja, o rungtynių komentatoriai negalėjo atsistebėti šiuo išskirtiniu atakuojančio plano futbolininkės bruožu.

Komentuodamas dar vieną komandos papildymą „Gintros-Universiteto“ direktorius Mantas Radavičius pažymėjo, kad didelis A.Carchio privalumas yra ir tai, jog ši amerikietė gali žaisti keliose pozicijose, todėl jos universalumas treneriui suteiks laisvės rotacijoje.

„Buvo labai apmaudu išgirsti žinią, kad Madie šį sezoną komandai padėti greičiausiai jau nebegalės. Ji labai greitai įsiliejo į mūsų gretas, atrado savo vietą ir demonstravo lyderės savybes. Vis tik jai patyrus traumą neturėjome kitos išeities kaip tik ieškoti pamainos. Naujokė Abby yra labai universali futbolininkė galinti išplėsti rotacijos variantus, o taip pat ji pasižymi geru smūgiu iš toli, puikiais situacijų aikštėje vertinimo įgūdžiais. Ji gali ne tik pati pelnyti įvarčius, bet ir sukurti geras progas komandos draugėms, ką ji ir demonstravo rungtyniaudama pajėgiame universitete JAV.

Abby yra orientuota į atakuojančio plano saugės poziciją, todėl, žinoma, tikimės, kad ji bus dar viena mūsų komandos varomoji jėga priekyje. Ši amerikietė turi puikius futbolininkės duomenis, todėl belieka laukti greito jos įsiliejimo į komandos gretas“, – apie rugsėjį 24-ąjį gimtadienį švęsiančią naujokę kalbėjo M.Radavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.