„Olympique“ pasaka Čempionų lygoje baigta – ir vėl duris į finalą prieš nosį uždarė „Bayern“

Trečiadienį Portugalijoje buvo žaidžiamas antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas, po kurio tapo aiškios dvi komandos, kurios be žiūrovų rugpjūčio 23-iąją „Estadio do Sport“ stadione finale varžysis dėl prestižinio Europos klubinio futbolo trofėjaus. Sekmadienį finale susikaus vokiečių Miuncheno „Bayern“ ir prancūzų „Paris Saint-Germain“ ekipos.

 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
Mincheno „Bayern“ turi šansą ir vėl žaisti Čempionų lygos finale<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mincheno „Bayern“ turi šansą ir vėl žaisti Čempionų lygos finale<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 19, 2020, 9:20 PM, atnaujinta Aug 20, 2020, 12:22 AM

Trečiadienį dėl kelialapio į finalą varžėsi galingasis vokiečių Miuncheno „Bayern“ ir prancūzų Liono „Olympique“. Tačiau it volu šiame turnyre visus varžovus pervažiavęs Vokietijos čempionas nepasigailėjo ir Liono ekipos – įveikė prancūzus 3:0 (2:0) ir prasibrovė į finalą.

Iš viso per „finalo aštuoneto“ kovas Lisabone bavarai įmušė jau 18 įvarčių ir praleido vos 3.

 Maža to: vokiečių ekipa per šį Čempionų lygos turnyrą įmušė 42 įvarčius ir priartėjo prie „Barcelona“ rekordo. Jis yra 45 įvarčiai per vieną Čempionų lygos sezoną.

Jau pirmame kėlinyje dukart – 18-ąją ir 33-iąją minutėmis pasižymėjo Serge'as Gnabry, o jau baigiantis mačui 88 min. savo 15-ąjį įvartį šio sezono Čempionų lygoje pelnė Robertas Lewandowski. Tad ramybės drumstėjos Liono „Olympique“ pasaka baigta.

„Olympique“ ketvirtfinalyje 3:1 įveikė anglų „Manchester City“ futbolininkus. Aštuntfinalyje Prancūzijos klubas iš kovos privertė pasitraukti kitą milžiną – Turino „Juventus“ su Cristiano Ronaldo priešakyje.

„Bayern“ ketvirtfinalyje net 8:2 pažemino „Barcelona“ ekipą.

Liono komandai tai buvo antrasis Čempionų lygos pusfinalis per visą klubo istoriją. 2010-aisiais „Olympique“ šiame etape kaip tik pralaimėjo „Bayern“ klubui – bendru rezultatu 0:4.

Miuncheno komanda rungtyniavo jau 12-ajame pusfinalyje. Tiek kartų į šį etapą buvo prasibrovusi ir „Barcelona“, 13 sykių – Madrido „Real“.

Tiesa, bavarai pralaimėjo visus pastaruosius keturis Čempionų lygos pusfinalius, kuriuose jie žaidė. Miuncheno klubas elitinį žemyno klubinį turnyrą yra laimėjęs penkis kartus – 1974, 1975, 1996, 2001 ir 2013 metais.

Antradienį į lemiamą kovą dėl taurės prasimušė prancūzų „Paris Saint-Germain“ ekipa, sugebėjusi sutriuškinti pusfinalio akistatoje vokiečių „Leipzig“ klubą 3:0.

Liono ekipa dėl koronaviruso pandemijos sustabdytose Prancūzijos pirmenybėse liko vos septinta, tačiau sensacingai prasibrovė į Čempionų lygos pusfinalį.

 

 

„Bayern“ su „Olympique“ Europos turnyruose tarpusavyje yra kovoję aštuoneriose rungtynėse. Keturiuose mačuose pajėgesnis buvo Vokietijos klubas, dviejuose – Prancūzijos, o dvi akistatos baigėsi lygiosiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.