Europos lygos finale: įvarčių fiesta bei „Sevilla“ ekipos triumfas

[[ge:lrytas:lrytas:16062450]]

Tai buvo jau šeštasis Ispanijos klubo triumfas šio turnyro istorijoje.<br>Scanpix nuotr.
Tai buvo jau šeštasis Ispanijos klubo triumfas šio turnyro istorijoje.<br>Scanpix nuotr.
UEFA Europos lygos finale triumfavo „Sevilla“ futbolininkai.<br>Scanpix nuotr.
UEFA Europos lygos finale triumfavo „Sevilla“ futbolininkai.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 9:49 PM, atnaujinta Aug 22, 2020, 12:17 AM

Penktadienį įvykusiame UEFA Europos lygos finale triumfavo „Sevilla“ ekipa. Ispanijos klubas po atkaklios kovos rezultatu 3:2 (2:2) nugalėjo Milano „Inter“ bei tapo Europos lygos čempione.

Įvarčiai finalinėse rungtynėse pasipylė nuo pat susitikimo pradžios. Jau 5-ąją rungtynių minutę Romelu Lukaku realizavo 11-os metrų baudinį ir išvedė Milano klubą į priekį.

Tačiau savo pranašumu Italijos komanda džiaugėsi neilgai – vos po septynių minučių Luukas de Jongas taikliu smūgiu išlygino rezultatą – 1:1.

Apsikeitusios greitais įvarčiais komandos nesustojo – 33-ąją susitikimo minutę ir vėl pasižymėjo L.De Jongas. Olandas pasiuntė kamuolį į vartus galvą ir išvedė „Sevilla“ į priekį rezultatu 2:1.

Kaip ir rungtynių pradžioje, atsakomojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo – 37-ąją minutę skaičius švieslentėje išlygino Diego Godinas.

Po ilgosios pertraukos komandos žaidė kiek atsargiau, tačiau Diego Carlosas fantastišku smūgiu 74-ąją minutę išvedė Ispanijos klubą į priekį 3:2.

Nors per likusį laiką Milano ekipa sukūrė ne vieną pavojingą epizodą, tačiau kamuolio pasiųsti į vartų tinklą nepavyko ir pergalę šventė „Sevilla“ komandos futbolininkai.

Tai buvo šeštasis Ispanijos klubo triumfas Europos lygoje yra turnyre. Jokiam kitam klubui nebuvo pavykę to padaryti tiek daug kartų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.