Pagal legendinio Lietuvos futbolininko sukurtą metodologiją bus ruošiami LSU studentai

Lietuvos sporto universitetas (LSU) įsigijo ilgamečio Lietuvos futbolo rinktinės kapitono Aurelijaus Skarbaliaus parengtą modernią trenerių ruošimo metodologiją „Auri – Dohm“.

 LSU įsigijo ilgamečio Lietuvos futbolo rinktinės kapitono Aurelijaus Skarbaliaus parengtą modernią trenerių ruošimo metodologiją.<br> LSU nuotr.
 LSU įsigijo ilgamečio Lietuvos futbolo rinktinės kapitono Aurelijaus Skarbaliaus parengtą modernią trenerių ruošimo metodologiją.<br> LSU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-28 12:44, atnaujinta 2020-08-28 12:45

LSU futbolo specializacijos studentai nuo šiol galės remtis Danijoje sukurta ir Lietuvos futbolui pritaikyta vaikų ir jaunių treniravimo sistema. Ilgus metus Danijoje žaidęs, o dabar šioje šalyje treneriu dirbantis A.Skarbaliaus „Auri – Dohm“ metodologiją sukūrė kartu su garsiu Danijos specialistu Carstenu Dohmu.

„Lietuvos sporto universitetas nuolat diegia naujausias technologijas bei metodologijas ir žengia koja kojon kartu su pažangiausiais Vakarų Europos sporto universitetais. Visi puikiai žinome, koks futbolas yra populiarus Europoje, tuo tarpu Lietuvoje futbolas išgyvena ne geriausius laikus.

Todėl yra nepaprastai svarbu Lietuvoje rengti būsimus trenerius pagal modernias programas, sukurtas šalyse, kur futbolas yra numeris vienas. Siekiame, kad futbolo specializacijos studentai būtų visapusiškai pasirengę pradėti trenerio karjerą vaikų ir jaunimo akademijose bei profesionaliuose klubuose“, – sakė LSU rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė.

LSU vis daugiau dėmesio skiria futbolui ir jau ne vienerius metus bendradarbiauja su Lietuvos futbolo federacija. LSU futbolo specializacijos studijas baigusiems studentams gali būti suteikiamos UEFA B ir C kategorijų trenerio licencijos. LSU sporto mokslininkai šiais metais laimėjo UEFA skelbtą konkursą ir vykdant tyrimus, bendradarbiaus ne tik su Lietuvos komandomis, bet ir su vienu garsiausiu pasaulyje „Barcelona“ futbolo klubu. Liepos mėnesį buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su „Kauno Žalgirio“ futbolo akademija.

„Kartu su Lietuvos sporto universitetu tikimės padėti būsimiems Lietuvos futbolo treneriams tapti šiuolaikiniais futbolo specialistais, gebančiais pritaikyti įgytas žinias, ugdant jaunuosius Lietuvos futbolininkus. Jau ketveri metais bendradarbiaujame su LSU, suteikdami galimybę studentams ir dėstytojams nemokamai naudotis „Stats4sport“ varžybinės veiklos analizės ir treniravimo proceso valdymo programa ir labai džiaugiamės, kad mūsų bendradarbiavimas dabar kyla į naują lygį.

Manome, kad tai yra ypatingas ir neeilinis įvykis Lietuvos futbolo istorijoje“, – teigė Danijos HB „Koge“ klubą treniruojantis A.Skarbalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.