„Gintra-Universitetas“ surengė palaikymo akciją žaidėjoms, kurios dėl traumų šį sezoną jau nežais

Sugrįžimą po dviejų savaičių pertraukos į Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybes Šiaulių „Gintra-Universitetas“ pažymėjo ne tik rezultatyvia pergale, bet ir kilniu poelgiu.

Palaikymo akcija žaidėjoms, kurios patyrė traumas.<br> fkgintra.lt nuotr.
Palaikymo akcija žaidėjoms, kurios patyrė traumas.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkgintra.lt

Aug 30, 2020, 9:56 PM

Šiaulietės išvykoje 8:1 (4:1) nugalėjo Gargždų „Bangos“ futbolininkes, bet svarbiausiu mačo akcentu tapo dar prieš rungtynes pačių „Gintros-Universiteto“ žaidėjų inicijuotas palaikymo gestas sudėtingas traumas patyrusioms komandos draugėms.

Į apšilimą visos komandos žaidėjos išėjo su specialiais marškinėliais, kurie buvo pažymėti 17-uoju ir 19-uoju numeriais, o ant jų priekio puikavosi angliškas užrašas „Better than before“ („geresnės, nei prieš tai“).

Šie marškinėliai buvo skirti išreikšti palaikymą sezono metu sunkias traumas patyrusioms Lolitai Žižytei ir Madie Gibson, kurios šį sezoną rungtyniauti nebegalės. Pagrindinė užrašo mintis, jog abi futbolininkės į rikiuotę sugrįžtų dar geresnės ir stipresnės, nei buvo prieš patiriant traumas.

Toks kilnus komandos draugių poelgis sujaudino traumas besigydančias futbolininkes, kurios dėkojo už išreikštą palaikymą ir dalinosi įrašais iš apšilimo socialiniuose tinkluose.

Rungtynių Gargžduose favoritės „Gintros-Universiteto“ žaidėjos jau pirmosiomis minutėmis ne žodžiais, o darbais ėmė įrodinėti savo statusą. Jau 4-ąją susitikimo minutę į priekį Saulės miesto atstoves išvedė Jessica Ayers, o 17-ąją rezultatą padvigubino McKenna Davidson – 2:0.

Laikinai intrigą buvo sugrąžinusi „Bangos“ žaidėja Austė Bernotaitė, kuri 20-ąją minutę užklupo nepasiruošusią šiauliečių gynybą bei sušvelnino rezultatą – 1:2.

Vis tik intriga ėmė blėsti dar pirmajame kėlinyje. Iki pertraukos tiksliais smūgiais pasižymėjo Tristan Corneil bei Rimantė Jonušaitė, o rezultatas tapo 4:1.

Po pertraukos Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės dar labiau įtvirtino savo pranašumą ir rungtynes laimėjo 8:1.

Įvarčius „Gintrai-Universitetui“ pelnė R.Jonušaitė – 2, J.Ayers, M.Davidson, T.Corneil, A.Carchio, R.Mucherera, G.Toropovaitė po 1. „Bangos“ įvartį pelnė A.Bernotaitė.

Kituose stadionuose šiame ture vyko kur kas įnirtingesnės kovos. Šiauliuose pirmąją pergalę pasiekė ŠSG-FA „Šiauliai“ jaunosios futbolininkės, 1:0 įveikusios Utenos „Utenio“ vienuolikę. Pergalingą įvartį šiaulietėms 47-ąją minutę pelnė Marija Stankevičiūtė.

Tuo tarpu Kaune vyko nuožmi kova tarp dviejų skirtingų miestų „Žalgirio“ komandų. Šįkart pajėgesnės buvo aikštės šeimininkės kaunietės, kurios 3:2 palaužė sostinės futbolininkių pasipriešinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.