Į Prienus atvykstantis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas serviruos lyderių ir tiesioginių konkurentų dvikovas

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo čempionatas artėja link pabaigos. Jau šį šeštadienį, rugsėjo 5 dieną, bus sužaistas penktasis, priešpaskutinis, čempionato etapas, kuris pirmą kartą Lietuvos mažojo futbolo čempionato istorijoje vyks Prienuose, kur visos aštuonios čempionato komandos sužais po dvejas rungtynes.

„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
„Arsenalo“ – „Imsrės“ dvikovų akimirka<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 6:33 PM, atnaujinta Sep 3, 2020, 6:37 PM

Prienų miesto stadione vyks ne tik labai svarbios kovos dėl prizinių vietų, tačiau ir atkaklios dvikovos dėl ketvirtosios pozicijos.

Taip pat bus labai įdomu pamatyti ar čempionato naujokams KKSC „Prienams“ namų sienos padės iškovoti pirmuosius sezono taškus?

Kauno derbis ir lyderių akistata

2020 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionate šiuo metu su 22 taškais pirmauja Kauno „Arsenalas“, bet vos tašku atsilieka „Jurbarko Imsrė“, o trimis taškais – kitas Kauno klubas – FC „Hegelmann Minifootball“.

Įdomiausia tai, kad pirmaujančio „Arsenalo“ lauks būtent akistatos su artimiausiais persekiotojais, tad po Prienų etapo „Arsenalas“ gali įtvirtinti savo lyderio poziciją arba ją prarasti.

Pirmosios rungtynės „Arsenalui“ bus Kauno derbis. Pirmajame čempionato rate „Arsenalas“ 7:1 sutriuškino FC „Hegelmann Minifootball“, tad pastarieji nekantriai laukia atsakomosios akistatos ir sieks revanšo. Tiesa, ir pats „Arsenalo“ kolektyvas rimtai ruošiasi šiam laikinosios sostinės derbiui.

Po derbio „Arsenalo“ komandos jau lauks ant kulnų lipanti „Jurbarko Imsrė“. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Arsenalas“ laimėjo 3:2, todėl revanšo šiose rungtynėse sieks ir Jurbarko komanda, kuri rimtai dairosi ir į aukso medalius.

Šeimininkams – dvikovos su lyderiais

Minėtos „Jurbarko Imsrės“ ir Kauno „Hegelmann Minifootball“ komandos Prienų etape antrąsias rungtynes žais su etapo šeimininkais – KKSC „Prienų“ klubu. Kol kas čempionato debiutantams pirmasis blynas prisvilo ir per penkis etapus jie dar neiškovojo pergalės ar bent taško.

Visgi „Prienai“ tikisi, kad namų tvirtovėje komanda turės ilgesnį atsarginių suolą ir žiūrovų palaikymą, o tai jiems gali padėti iškovoti pirmuosius taškus ir lyderiams į ratus įkišti taip nelaukiamų pagalių. Jei taip nutiktų, „Prienai“ tiesiogiai padėtų Kauno „Arsenalo“ komandai atimti taškų iš artimiausių varžovų.

Mūšis dėl ketvirtosios vietos

Jei pirmos trys komandos Lietuvos mažojo futbolo čempionate jau kiek atsiplėšė, labai atkakli kova vyksta dėl ketvirtosios pozicijos. Joje šiuo metu esanti SC-FK „Akmenė“ turi 13 taškų, tačiau po ja esančios trys komandos – FK „Merkys“, FK „Šilalė-Prolain“ ir FK „Polivektris“ – vos trimis taškais mažiau.

Prienų etape visų šių komandų keliai susikirs ir kova dėl ketvirtosios pozicijos gali būti labai karšta. SC-FK „Akmenė“ žais su „Merkiu“ ir „Šilale-Prolain“, o pastarosios dvi ekipos – dar ir su „Polivektriu“.

Šių rungtynių baigtys turės tiesioginės įtakos, kas bus ketvirtoje vietoje ir galbūt priartės prie trečiosios pozicijos bei dar pasistengs pakovoti dėl medalių.

Prienų etapo tvarkaraštis (rugsėjo 5 d.):

FK Arsenalas (Kaunas) – FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) – 12:00

KKSC Prienai (Prienai) – FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) – 12:00

SC-FK Akmenė (Naujoji Akmenė) – FK Merkys (Varėna) – 13:00

FK Polivektris (Vilnius) – FK Šilalė-Prolain (Šilalė) – 13:00

FK Arsenalas (Kaunas) – FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) – 14:00

KKSC Prienai (Prienai) – FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) – 14:00

SC-FK Akmenė (Naujoji Akmenė) – FK Šilalė-Prolain (Šilalė) – 15:00

FK Merkys (Varėna) – FK Polivektris (Vilnius) – 15:00

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.