Išvykstanti M. Gibson sugrįš pavasarį: klubas pratęsė sutartį su viena lyderių tapusia žaidėja

Šios vasaros liepos 16-oji tapo viena apmaudžiausių dienų Madison Gibson karjeroje. Itin greitai naujoje komandoje adaptavusi ir svarbų vaidmenį įgijusi amerikietė patyrė sunkią kairės kojos kelio kryžminių raiščių traumą ir jos sezonas baigėsi.

Madison Gibson pratęsė sutartį su šiauliečių ekipa <br>Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo nuotr.
Madison Gibson pratęsė sutartį su šiauliečių ekipa <br>Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo nuotr.
Madison Gibson pratęsė sutartį su šiauliečių ekipa <br>Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo nuotr.
Madison Gibson pratęsė sutartį su šiauliečių ekipa <br>Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 3:14 PM

Kairiakojai krašto saugei Lietuvoje buvo sėkmingai atlikta operacija, o po jos prasidėjo ilgas reabilitacijos laikotarpis. Abiems pusėms susėdus prie derybų stalo buvo pasiektas susitarimas pratęsti sutartį ateinančiam 2021 metų sezonui.

M.Gibson reabilitacijos laikotarpį tęs Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), o po Naujųjų metų prieš prasidedant naujam sezonui sugrįš į Šiaulius bei vėl vilkės geltonai juodus „Gintros-Universiteto“ marškinėlius.

Pasiektu susitarimu dėl kontrakto pratęsimo džiaugėsi ir futbolininkė ir klubo direktorius Mantas Radavičius, kuris pažymėjo, kad tai žaidėja, kuri nekelia abejonių nei dėl savo meistriškumo, nei profesionalaus požiūrio į darbą.

„Madison patirta trauma sukėlė didelę sumaištį ir galvos skausmą. Tai buvo startinės sudėties žaidėja, kuri išsiskyrė savo greičiu, veržlumu, aštrumu kiekvienoje atakoje, rezultatyviais perdavimais, įvarčiais, kitaip tariant savo efektyvumu, ko labiausiai ir laukiama iš žaidėjų.

Jos sugebėjimai mums jau nekelia abejonių, todėl esame užtikrinti, kad tarpsezonyje nereikės rizikuoti svarstant naujų žaidėjų pasiūlymų alternatyvas.

Sutarėme, kad Madie vadovausis mūsų pateiktomis rekomendacijomis reabilitacijos laikotarpiu JAV ir tikimės, kad pavasarį sugrįš pilnai pasiruošusi naujiems iššūkiams“, – kalbėjo M.Radavičius.

Prieš išvykstant M.Gibson sulaukė malonaus siurprizo ir iš komandos draugių. Praėjusį savaitgalį A lygos rungtynėse Gargžduose į apšilimą visos „Gintros-Universiteto“ žaidėjos išėjo su specialiais marškinėliais, kurie buvo pažymėti 17-uoju ir 19-uoju numeriais, o ant jų priekio puikavosi angliškas užrašas „Better than before“ (lietuviškai – „geresnės, nei prieš tai“).

Šie marškinėliai buvo skirti išreikšti palaikymą sezono metu sunkias traumas patyrusioms Lolitai Žižytei ir M.Gibson.

Toks komandos draugių poelgis palietė futbolininkės sielą, kuri teigė, kad tai išskirtinis atvejis jos karjeroje.

„Matyti komandos drauges vilkint šiuos palaikymo marškinėlius buvo ypatinga akimirka. Čia esu tik pusę metų, bet su komandos draugėmis jau radome itin stiprų tarpusavio ryšį, tapome draugėmis ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Esu sujaudinta, kad man ir Lolitai komanda parodė tokį šiltą gestą, tai buvo tiesiog nuostabus jausmas, kurio nepamiršiu“, – įspūdžiais dalinosi Šiaulių miesto ekipai ir ateinančius metus atstovausianti saugė.

Iki patiriant traumą M.Gibson spėjo sužaisti dešimtyje oficialių rungtynių, o jos efektyvumą aikštėje pagrindžia 9 pelnyti įvarčiai.

23-ejų metų žaidėja išskyrė esmines priežastis, kurios lėmė jos apsisprendimą likti „Gintros-Universiteto“ gretose ir ateinantiems metams.

„Visų pirma labai noriu turėti normalų pilną sezoną. Vos atvykusi čia jaučiausi gerai, greitai radau savo vietą komandoje ir įgijau neblogą sportinę formą, tačiau mane sustabdė trauma. Tikiu, kad sezonas būtų buvęs sėkmingas tiek komandai, tiek man asmeniškai, tačiau šiuos planus turiu atidėti kitiems metams. Antra, niekur nedingo noras debiutuoti UEFA Čempionių lygoje. Tai vis dar išlieka viena iš mano svajonių“, – argumentus vardino M.Gibson.

„Šiauliuose ir komandoje sutikau daug šaunių žmonių. Kai kurie iš jų per greitą laiką tapo mano artimais draugais. Būčiau labai laiminga, jeigu sugrįžusi į komandą sutikčiau didžiąją dalį kolektyvo įskaitant žaidėjas, trenerius ir personalą“, – tęsė pirmąjį reabilitacijos etapą sėkmingai įvykdžiusi žaidėja.

Sklandžiu procesu vos patyrus traumą ir žaidėjos reabilitacija po operacijos rūpinosi profesionalai, o už didelį dėmesį ir rūpestį M.Gibson dėkojo visai klubo administracijai.

„Sunkiu metu mane labai palaikė komandos draugės, o klubo vadyba įdėjo maksimalias pastangas, kad jausčiausi saugi ir galėčiau visiškai pasitikėti, kad esu perduodama į profesionalų rankas. Operacija įvyko sklandžiai, po to pradėjau lankytis reabilitacijos centro užsiėmimuose. Esu rami ir tuo pačiu labai dėkinga visiems už nuoširdžią pagalbą“, – šiltų žodžių komandos adresu negailėjo amerikietė.

„Linkiu komandai pasiekti užsibrėžtus sezono tikslus. Tikiu, kad su dabartine sudėtimi „Gintra-Universitetas“ UEFA Čempionių lygoje gali maloniai nustebinti. Laikysiu kumščius už komandą kiekvienose rungtynėse ir pažadu padaryti ne vieną „story“ kai stebėsiu tiesiogines rungtynių transliacijas iš JAV“, – šypsojosi Madie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.