Po pranešimų apie įspūdingas sumas, filmų vertos dramos – pabaiga: L. Messi nusprendė likti „Barcelona“ klube

Konfliktų ir teismų nenorintis Lionelis Messi nusprendė dar metams likti „Barcelona“ gretose. Šią naujieną oficialiai patvirtino pats 33-ejų futbolininkas. 

L.Messi drama su Katalonijos klubu tęsiasi.<br>AP/Scanpix nuotr.
L.Messi drama su Katalonijos klubu tęsiasi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 2:55 PM, atnaujinta Sep 4, 2020, 8:24 PM

Tiesa, žaidėjas norėjo palikti komandą, tačiau teigia, kad jam nebuvo leista to padaryti, tad jis liks Ispanijoje.

Šią savaitę jau buvo pasirodžiusi informacija, kad L.Messi sutiko su „Manchester City“ pasiūlymu bei per artimiausius penkerius metus galėtų uždirbti 700 mlijonų eurų sumą.

Pasak „Daily Record“, neatmetama, kad argentinietis po kurio būtų persikėlęs į MLS (JAV) rungtyniaujantį „New York City“ klubą, kuris yra Mančesterio ekipos dalis.

„Barcelona“ lyg ir sutiko išleisti L.Messi į bet kurį klubą už sutartyje įrašytą 700 mln. eurų išpirką, tačiau laikėsi pozicijos, kad argentinietis galėjo nutraukti sutartį tik iki birželio 10 dienos, o ne vėliau.

Britų spaudoje buvo pasirodę pranešimai, kad „Manchester City“ niekaip neranda tinkamo sprendimo įsigyti L.Messi nepažeidžiant FIFA finansinių taisyklių. Klubas jau buvo baustas už tai, o nuo draudimų žaisti UEFA turnyruose juos išgelbėjo tik Sporto arbitražo teismas.

Sutartis su žaidėju nustos galioti 2021 metais, o tuomet argentinietis „Barcelona“ gretas paliks ir į kitą komandą persikels be jokio mokesčio. „Mundo Deportivo“ pranešė, kad „Manchester City“ strategas Pepe Guardiola futbolininkui siūlė likti Katalonijoje dar metams, nes „Manchester City“ neranda, kaip susitarti su „Barcelona“ komanda dėl pardavimo.

L.Messi su „Barcelona“ klubu buvo nuo pat 2001 metų. Jis į Barseloną atvyko dar vaikystėje ir žaidė visose grandyse – jaunimo komandoje, B ir C ekipose. Prie pagrindinės „Barcelona“ komandos jis prisijungė 2004-siais.

L.Messi yra visų laikų rezultatyviausias Katalonijos klubo futbolininkas. Per 731 rungtynes jis įmušė 634 įvarčius. Argentinietis atstovaudamas „Barcelona“ taip pat iš viso atliko 285 rezultatyvius perdavimus. L.Messi yra laimėjęs per 30 įvairių klubinių trofėjų, tarp kurių net 10 Ispanijos futbolo lygos čempionų titulų.

Čempionų lygoje argentinietis triumfavo keturis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.