Šiaulių derbyje – nuo audros iki karščio, S. Veličkaitės sugrįžimas ir kova dėl kiekvieno kamuolio

Sekmadienį Lietuvos moterų A lygos rungtynėse susitiko dvi Šiaulių miesto ekipos. Derbyje pajėgesnė buvo Lietuvos čempionė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda iškovojusi keturioliktąją pergalę šių metų pirmenybėse.

 Sekmadienį Lietuvos moterų A lygos rungtynėse susitiko dvi Šiaulių miesto ekipos.<br> Fkgintra.lt nuotr.
 Sekmadienį Lietuvos moterų A lygos rungtynėse susitiko dvi Šiaulių miesto ekipos.<br> Fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-07 10:01

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės centriniame miesto stadione 7:0 (2:0) nugalėjo SG-FA „Šiauliai“ žaidėjas.

Tiesa, nors rezultatas rodo akivaizdų labiau patyrusių „gintriečių“ pranašumą, aikštėje buvo kovojama dėl kiekvieno kamuolio kiekviename aikštės centimetre, o po rungtynių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės negailėjo komplimentų augančiai kartai.

Jaunųjų varžovių gretose buvo galima išvysti ir gerai pažįstamą veidą – pavasarį mama tapusią ilgametę „Gintros-Universiteto“ žaidėją Simoną Veličkaitę, kuri ne tik rungtyniavo visas 90 minučių, bet ir savo žaidimu žavėjo trenerius bei susirinkusius žiūrovus.

Įvarčiai:

„Gintra-Universitetas“: J.Ayers – 2, R.Jonušaitė, G.Toropovaitė, A.Carchio, D.Gailevičiūtė ir R.Mucherera po 1.

Sudėtis: M.Zajc (45′ min. M.Šeškutė), V.Neverdauskaitė, A.Mikutaitė, A.Ročane, D.Gaileivičiūtė, M.Davidson (45′ min. T.Corneil), A.Carchio (45′ min. R.Mucherera), G.Toropovaitė, J.Čubrilo (45′ min. A.Keene), J.Ayers, R.Jonušaitė.

Šiame susitikime komandos per 90 minučių spėjo pajusti visus keturis Lietuvos klimatui būdingus metų laikus. Saulės spindulių karštį keitė vėjo gūsiai, o vėliau ir galinga audra. Iki pertraukos Lietuvos čempionėms nuginkluoti varžovių vartininkę Aušrą Klevečkaitę buvo pavykę tik dukart. Tai padarė Abby Carchio ir Rimantė Jonušaitė.

Rūbinėje įvykęs griežtas pokalbis išėjo į naudą – „Gintros-Universiteto“ žaidėjos iškart po pertraukos padvigubino rezultatą. 49-ąją minutę pasižymėjo J.Ayers, o po trijų minučių įvartį pelnė ir po keitimo aikštėje pasirodžiusi Ru Mucherera – 4:0.

79-ąją susitikimo minutę į baudos aikštelę įsiveržusi J.Ayers pelnė savo dublį – 5:0.

Besibaigiant rungtynėms gražius įvarčius po sėkmingų kombinacijų atakoje pelnė Gabija Toropovaitė ir Dovilė Gailevičiūtė – 7:0.

Kitas rungtynes A lygoje „Gintra-Universitetas“ žais rugsėjo 13-ąją, išvykoje prieš Utenos „Utenio“ vienuolikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.