Albanams įmušęs D. Kazlauskas: „Vienos rungtynės žvaigždėmis nepadaro“

Vilniaus „Riterių“ saugas Donatas Kazlauskas žaidžia geriausią futbolą per visą savo karjerą. Ilgai šiemet ieškojęs savojo žaidimo, Donatas jį atrado tuomet, kai atėjo svarbiausia sezono dalis. Iš pradžių – pergalingas įvartis Europos lygos atrankoje, po to užtikrintas žaidimas prieš Kazachstano rinktinę ir pergalingas įvartis Albanijoje.

Donatas Kazlauskas muša svarbius įvarčius.<br>fkriteriai.lt nuotr.
Donatas Kazlauskas muša svarbius įvarčius.<br>fkriteriai.lt nuotr.
Lietuvos rinktinės pergalę Albanijoje lėmė Donato Kazlausko įvartis 50-ąją min. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinės pergalę Albanijoje lėmė Donato Kazlausko įvartis 50-ąją min. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinės pergalę Albanijoje lėmė Donato Kazlausko įvartis 50-ąją min. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinės pergalę Albanijoje lėmė Donato Kazlausko įvartis 50-ąją min. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 7:18 PM, atnaujinta Sep 8, 2020, 10:43 PM

Per Tautų lygos C lygos 4 grupės rungtynes sužaidus beveik 50 minučių D.Kazlauskas tinkamai įvertino varžovo klaidą, aplenkė vartininką ir nestipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Dar po keturiasdešimties minučių dvikovos arbitras užfiksavo rungtynių pabaigą bei sensacingą lietuvių pergalę 1:0.

„Kažkokio stebuklo neįvyko, tiesiog buvome geresni ir pelnytai laimėjome. Aišku, ši pergalė mums gyvybiškai svarbi. Mes to laukėme labai seniai ir džiugu, kad sulaukėme. Rungtynės su Kazachstanu irgi nebuvo blogos. Iki šiol manau, kad penktadienį bent lygiųjų mes nusipelnėme. Šįsyk buvome dar drąsesni kontroliuodami kamuolį, dar agresyvesni kontratakose. Tai yra pagrindiniai veiksniai, lėmę pergalę“, – sugrįžęs į Lietuvą sakė 26 metų D.Kazlauskas.

Šalies rinktinėje jis iš viso jau sužaidė 13 rungtynių.

– Kaip pavyko padaryti, kad albanai rungtynėse buvo tarsi nesavi?

– Tai sunkaus darbo rezultatas. Kiekvienas mūsų žaidėjas atidavė visas jėgas. Tiesiog buvome geresni, o kai geriau žaidi, dažniausiai laimi. Tuo pačiu, tais atvejais varžovai žaidžia prasčiau nei gali.

– Kada supratote, kad varžovas gali suklysti?

– Tiesiog bandžiau „perskaityti“, kur gynėjas gali perduoti kamuolį. Perskaičiau. (Šypsosi). Varžovas suklydo, aš rinkausi iš kelių alternatyvų – atlikau nestiprų smūgį ir kamuolys atsidūrė tinkle. Nesvarbu kaip – svarbu, kad atsidūrė.

– Galite apibūdinti jausmą, kai rungtynių arbitras paskelbė dvikovos pabaigą?

– Pajutau palengvėjimą, o tuo pačiu ir alkį. Apetitas kyla bevalgant, todėl jau su nekantrumu laukiu kitų rungtynių.

– Metai prasidėjo ne taip, kaip norėjote, tačiau per pastarąsias dvi savaites – du pergalingi įvarčiai milžiniškos svarbos rungtynėse. Kas pasikeitė?

– Sutinku, kad sportinė forma gerėja. Tokiais atvejais, kai nesiseka, labai svarbu nuosekliai ir kantriai dirbti, išlaukti, o įvarčiai anksčiau ar vėliau ateis.

Natūralu, kad įmušus pergalingus įvarčius, džiaugsmo yra dukart daugiau.

– Jau ateinantį ketvirtadienį laukia dar vienos super svarbios rungtynės UEFA Europos lygos atrankoje. Po tiek emocijų pavyks atsitiesti?

– Rungtynės Albanijoje jau istorija. Norėtųsi pratęsti gerą seriją tiek su rinktine, tiek su klubu. Į praeitį nėra tikslo žvalgytis, mano visos mintys nuo rytojaus nukreiptos tik į būsimas rungtynes.

– Teko girdėti pranešimą, kad pergalingą įvartį pelnė rinktinės lyderis Donatas Kazlauskas. Ar tikrai jau jaučiatės lyderis?

– Žurnalistai mėgsta greitai klijuoti etiketes (juokiasi). Aišku, malonu girdėti tokius žodžius, tačiau reikia mąstyti adekvačiai – vienos rungtynės futbolininkų žvaigždėmis nepadaro. Lygiai taip pat viena klaida jų nepadaro labai blogais žaidėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.