Dėl sutartų rungtynių – pavojaus varpai Lietuvos futbole: įtariamas ne vienas žaidėjas

„Kol kas gauti signalai yra susiję su vienu Lietuvos I lygos klubu“, – apie sutartų rungtynių šleifą lrytas.lt atskleidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Lažybininkai nepaleidžia Lietuvos klubų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lažybininkai nepaleidžia Lietuvos klubų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 3:07 PM, atnaujinta Sep 15, 2020, 4:06 PM

Antradienį Telšių apskrities policijos komisariato įvykių suvestinėje atsirado gėdą sportui daranti eilutė.

„Rugpjūčio 20 d. Mažeikiuose gautas LFF pranešimas, kad futbolo rungtynių metu, rungtynių eigai ir rezultatui buvo daroma įtaka siekiant pasipelnyti iš lažybų“, – rašoma pranešime.

E.Stankevičius lrytas.lt patvirtino, kad vos tik gavus signalus dėl galimai sutartų rungtynių, LFF iškarto perdavė informaciją policijos pareigūnams, kurie pradėjo tyrimą.

Kaip tikino LFF generalinis sekretorius, įtarimų šleifas metamas net keliems žaidėjams.

Tiesa, dėl vykstančio tyrimo klubo pavadinimas negalėjo būti atskleistas.

E.Stankevčius taip pat atskleidė ir daugiau detalių apie sutartų rungtynių situaciją Lietuvoje.

„Signalų dėl rungtynių A lygoje nesame gavę, tačiau tokių yra iš I lygos. Tiesa, situacija šiais metais sunku lyginti su ankstesniais dėl pandemijos, tačiau gavome signalų, kad lažybininkai įsisuko į II lygą. Ji kol kas nėra tikrinama, tad LFF užsakė tokią paslaugą ir nuo šiol stebėsime trečią pagal pajėgumą Lietuvos lygą“, – teigė vienas iš LFF vadovų.

Pastarąjį kartą rimtesnis lažybų skandalas Lietuvos futbolo drebino praėjusių metų gruodžio mėnesį. Tuomet jau sezonui pasibaigus LFF užsimojo pažaboti lažybininkus ir priėmė itin ryžtingus sprendimus: iš aukščiausių šalies futbolo lygų pašalino du tuometinius A lygos klubus – Klaipėdos „Atlantą“ ir „Palangą“.

Tą kartą „Klaipėdos „Atlantui“ buvo skirta 30 tūkstančių bauda ir klubas kitame negavo teisės dalyvauti tiek A lygoje, tiek I lygoje.

Palangos“ komandos atveju diskvalifikacijos buvo skirtos 9-iems žaidėjams ir klubo direktoriui. Klubui taip pat buvo skirta 42 tūkstančių eurų bauda ir jie neteko teisės žaisti tiek A lygoje, tiek ir I lygoje.

2015 metų sezone LFF gavo 38 pranešimus apie galimai sutartas rungtynes. 2016 metais tokių signalų skaičius krito iki 4 4, 2017-aiais siekė 7, 2018-iais buvo gauti 8 pranešimai.

Po kelių ramesnių metų sukčiai atsigavo praėjusį sezoną, kuomet LFF sulaukė 25 pranešimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.