L. Suarezas palieka „Barcelona“ klubą, bet iš Ispanijos neišvažiuoja

Luisas Suarezas palieka „Barcelona“ ekipą. Urugvajietis suderino detales ir dabar jau atstovaus Madrido „Atletico“ komandos garbę. Ispanijos sostinės klubas patvirtino, kad įsigija iš „Barcelona“  klubo 33-ejų puolėją.

L.Suarezas traukiasi iš „Barcelona“ ekipos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Suarezas traukiasi iš „Barcelona“ ekipos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2020, 9:45 AM, atnaujinta Sep 24, 2020, 9:50 AM

Nors kalbėta, kad naujasis Barselonos klubo treneris Ronaldas Koemanas nemato urugvajiečio savo žaidybinėse schemose ir pasirengęs paleisti futbolininką be jokios išpirkos, paaiškėjus, jog tai katalonų konkurentas čempionate, buvo paprašyta 6 mln. eurų išpirkos.

Nors niekur neskelbiama, kad "Atletico" sumokėjo prašomą pinigų sumą, neoficialiai kalbama, kad tik pervedus pinigus L.Suarezas tapo ekipos nariu.

Urugvajietis „Barcos“ marškinėlius užsivilko 2014-aisiais. Nuo to laiko jis sužaidė 283 susitikimus ir pelnė 198 įvarčius.

L. Suarezas su „Barcelona“ iš viso laimėjo 13 įvairiausių trofėjų – keturiskart tapo Ispanijos čempionu bei sykį triumfavo UEFA Čempionų lygoje, UEFA Supertaurėje bei FIFA pasaulio klubų taurės varžybose.

„Atletico“ klube L. Suarezas pakeis į Turino „Juventus“ išvykstantį Alvaro Morata.

Urugvajietis itin išgarsėjo 2014 metų pasaulio čempionate, kai per rungtynes įkando į Italijos rinktinės žaidėjui į petį.

Giorgio Chiellini, pajutęs Kanibalu pravardžiuojamo L.Suarezo antpuolį, smogė urugvajiečiui alkūne.

Arbitras iš Meksikos Marco Rodriguezas į incidentą nuobaudomis nereagavo, tačiau po rungtynių kilo nemenkas skandalas, kai italas nufotografavo petį su įkandimo žymėmis.

Tai buvo ne pirmas kartas L.Suarezo karjeroje, kai žaisdamas futbolą į darbą jis paleido ir dantis. 2010 metais, atstovaudamas Amsterdamo „Ajax“ klubui, L.Suarezas buvo suspenduotas 7 rungtynėms už tai, kad įkando PSV žaidėjui Otmanui Bakkalui.

2013-siais urugvajietis įkando „Chelsea“ serbui Branislavui Ivanovičiui. „Liverpool“ puolėjas buvo diskvalifikuotas 10-iai Anglijos lygos rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.