BFA atsiskleidęs V. Paškevičius: „Šioje komandoje patobulėjome visi“

Dėl išlikimo Pirmoje lygoje kovojančiai Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komandai liko tik trejos rungtynės, kuriose pergalių skonį pajutę jaunieji futbolininkai čempionatą sieks pabaigti užtikrintai. Ekipoje atsiskleidęs 17-etis ekipos saugas Vadimas Paškevičius sako, kad ypač sezono pabaigoje progresą parodė visi jauniausios lygos komandos žaidėjai.

 BFA akademijos žaidėjai.<br> E.Žaldario nuotr.
 BFA akademijos žaidėjai.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 4:38 PM, atnaujinta Oct 2, 2020, 4:39 PM

V.Paškevičiaus kartu su kitais BFA talentais atvyko iš Naujosios Vilnios „Granito“ futbolo klubo ir prisijungė prie BFA „ProJunior“ programos, skirtos aukšto meistriškumo futbolininkams ugdyti. Vadimas iki šiol aktyviai palaiko buvusią komandą ir jos narius, stebi rungtynes.

„Esu dėkingas „Granitui“ ir klubo treneriams, kad mane nuo vaikystės išugdė kaip futbolininką, suformavo pagrindinius futbolo principus, o vėliau tobulintis išleido į BFA. Ačiū treneriams už kantrybę ir puikų darbą, komandos draugams – už visus žaidimo metus. FK „Granitas“ mano širdyje liks amžinai, stengiuosi nepraleisti jų rungtynių“, – dėkingumą buvusiai ekipai rodė BFA žaidėjas.

Vyrų futbole šiemet debiutavęs saugas prisiminė sunkią pradžią ir sezono pabaigoje pagaliau taip ilgai lauktus pirmuosius taškus, kurie visai komandai suteikė naujus sparnus kilti iš lentelės dugno.

„Sezonas praėjo labai greitai, pats tuo sunkiai galiu patikėti. Jo pradžioje buvo daug pralaimėjimų, nors sužaidėme neblogų rungtynių ir ne vienerias galėjome laimėti. Deja, tuomet nežaidėme iki galo ir nerodėme turimo charakterio. Galų gale labai svarbi pergalė prieš Kretingos „Miniją“ mūsų namų BFA arenoje viską pakeitė: tapome labiau pasitikintys savimi, žaidėme iki galo – tada pradėjo ateiti ir trokštami rezultatai. Sau ir kitiems įrodėme, kad mes galime žaisti vyrų futbole“, – teigė V.Paškevičius.

Atraminis BFA saugas savo atkakliu darbu ir atsidavimu komandai išsikovojo vietą startinėje sudėtyje ir dabar yra tvirtas vienuoliktuko žaidėjas.

„Labai džiaugiuosi, jog turėjau šansą debiutuoti Pirmoje lygoje. Ačiū pirmiausia treneriams, kurie manimi tikėjo ir pasitikėjo. Labai norėjau patekti į startinį vienuoliktuką, sunkiai dirbau, treniravausi, norėjau treneriams įrodyti, kad esu pasirengęs ir galiu žaisti bei būti naudingas komandai. Pamenu, debiutavau iš karto startinėje sudėtyje su „Šiauliais“, kur rungtynės mums, deja, nenusisekė, bet labai stengiausi savo žaidimu padėti komandai. Buvo ir gerų epizodų, buvo ir klaidų, bet iš klaidų mes juk ir mokomės. Tai man visiškai nauja patirtis ir naujas etapas futbolininko karjeroje“, – savo debiutą čempionate prisiminė V. Paškevič.

Vadimas BFA trenerių vertinamas kaip vienas labiausiai patobulėjusių žaidėjų.

„Manau, šioje komandoje mes visi patobulėjome. Negaliu išskirti vieno žaidėjo, visi progresuoja skirtingai, rungtynėse pasireiškia vis kita žaidėjo savybė: pvz., tvirtas charakteris ir pasitikėjimas savimi“, – teigė žaidėjas.

XVI-ame Pirmos lygos ture BFA (12 vieta, 10 taškų) susitiks su kita sostinės ekipa „Riteriais B“, kurie po nuobaudų su 2 taškais yra lentelės dugne. Pirmąjį komandų susitikimą įtikinamai 3:0 laimėjo būsimi BFA varžovai.

„Manau, tose rungtynėse mums pritrūko pasitikėjimo ir sėkmės. Įsimušėme įvartį į savo vartus, nuleidome galvas ir per anksti susitaikėme su pralaimėjimu. Tada neturėjome sustoti, reikėjo žaisti iki paskutinės minutės. „Riteriai B“ turi neblogą ekipą, kurioje daug jaunų žaidėjų, pieš kuriuos tikrai galime žaisti. Jie šiame sezone atrodė gerai, tačiau iš jų taškai buvo atimti.

Mūsų treneris Seržas Tatiefangas mėgsta sakyti: „Mes visi turime dvi rankas ir dvi kojas“, tad abiejų komandų galimybės bus lygios. Nenorime iškristi, tad įtampos yra, bet darome viską, kad liktume Pirmoje lygoje. Stengsimės gerinti rezultatus ir toliau semtis daugiau patirties“, – prieš svarbias rungtynes kalbėjo V.Paškevičius.

Sostinės „Riterių B“ ir BFA susitikimas spalio 3 d. 15.00 val. įvyks Trakų miesto stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.