Emocingame sezono finiše „El Dorado“ trečius metus iš eilės tapo MFL čempionais

Dėl COVID-19 pandemijos startuoti vėlavęs Vilniaus MFL čempionatas toliau vyko be jokių nesklandumų ir vakar buvo užbaigtas. 2020 metų pirmenybės buvo be galo atkaklios ir tik paskutiniame ture paaiškėjo, kad čempionų titulą apgynė ir tris kartus iš eilės stipriausia MFL komanda tapo FK „El Dorado“ ekipa. Bendrai „El Dorado“ ekipa per paskutinius penkerius metus net keturis kartus tapo čempionais.

Emocingame sezono finiše „El Dorado“ trečius metus iš eilės tapo MFL čempionais.<br>Organizatorių nuotr.
Emocingame sezono finiše „El Dorado“ trečius metus iš eilės tapo MFL čempionais.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2020, 6:15 PM

Visgi prieš paskutinį turą „El Dorado“ apie čempionų titulą svarstė atsargiai, kadangi ne jie buvo favorito pozicijoje. Apskritai MFL A diviziono čempionais tapti galėjo net trys komandos – FK „Rytas“, „El Dorado“ ir „Green Town – Eagle Team“.

Būtent pastaroji ekipa turėjo geriausius šansus tai padaryti, jei būtų laimėjusi paskutines sezono rungtynes, bet, kaip galima suprasti, „Eagle Team“ nelaimėjo.

Jiems teko žaisti prieš FK „Fortitudo“ ekipą, kuri prieš savaitę užtikrintai įveikė tuos pačius „El Dorado“ ir nustūmė juos į antrą vietą, bet šį ketvirtadienį jau ištiesė „El Dorado“ ekipai pagalbos ranką. „Fortitudo“ sugebėjo pažaboti „Eagle Team“ komandos puolimą ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis 1:1.

Kadangi prieš tai „El Dorado“ savąsias rungtynes užtikrintai 9:2 laimėjo prieš FC „IndEx“, jie garsiai palaikė „Fortitudo“ ekipą ir tai tas palaikymas padėjo. „Eagle Team“ nepasinaudojo savuoju šansu ir vėl leido „El Dorado“ ekipai pakilti į pirmą vietą bei trečius metus iš eilės kelti čempionų taurę.

„Kai stebėjome „Eagle Team“ rungtynes, tikrai nebuvau ramus, net balsas prikimo. Dabar net sunku patikėti, kas įvyko. Tikrai įvyko stebuklas! Po pirmojo rato turėjome nemažą taškų persvarą, bet antrajame rate praradome 14 taškų ir paskutiniame ture ne mes buvome favoritais tapti čempionais.

„Eagle Team“ taip gerai žaidė antrajame rate, jų žaidimas nebangavo, bet paskutinėse rungtynėse ėmė ir subangavo. Nors jie nepralaimėjo, bet lygiųjų mums užteko. Net nebuvome tam pasiruošę, bet stebuklas įvyko. Esame be galo laimingi, įsirašėme į istoriją ir tris kartus iš eilės tapo čempionais! Labai ačiū ir „Fortitudo“ komandai už puikias sužaistas rungtynes prieš „Eagle Team“, – su taure rankose kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

„El Dorado“ per 18 sezono rungtynių surinko 40 taškų, „Eagle Team“ finišavo turėdami vienu tašku mažiau ir taip pat trečius metus iš eilės liko antri, o antrajame sezono rate įspūdingą sportinę formą pasiekęs FK „Rytas“ sugebėjo panaikinti milžinišką taškų deficitą ir su 38 taškais finišuoti trečioje vietoje bei bronzą susigrąžinti po metų pertraukos.

Būtent „Ryto“ komandos puolėjas Albertas Šaveiko tapo rezultatyviausiu A diviziono žaidėju, per 17 rungtynių įmušęs 25 įvarčius.

Tuo metu B diviziono čempionais tapo FK „Alytis“, kuris šį titulą užsitikrino jau praėjusią savaitę, priešpaskutiname ture. „Alytis“ B divizione per 20 rungtynių surinko 49 taškus, o savo gretose jie turėjo ir rezultatyviausią diviziono žaidėją – Aivydą Ruškį, kuris vos per 12 sužaistų rungtynių įmušė 22 įvarčius.

„Alytis“ paskutiniame ture 6:2 nugalėjo FSB „Zenitą“ ir taip jie leido ilgą laiką divizione pirmavusiai FK VU MIF ekipai (44 tšk.) finišuoti antroje vietoje, o minėtas FSB „Zenitas“ su 42 taškais liko trečioje vietoje bei pasidabino bronzos medaliais.

MFL A diviziono turnyrinė lentelė:

1. FK El Dorado (40 tšk.)

2. Green Town – Eagle Team (39 tšk.)

3. FK Rytas (38 tšk.)

4. Maracana (34 tšk.)

5. FC IndEx (28 tšk.)

6. SKK Oniksas – TEC (23 tšk.)

7. FK Rotalis (22 tšk.)

8. FK Fortitudo (18 tšk.)

9. FK Polivektris (13 tšk.)

10. FK Eksperimentas (7 tšk.)

MFL B diviziono turnyrinė lentelė:

1. FK Alytis (49 tšk.)

2. FK VU MIF (44 tšk.)

3. FSB Zenitas (42 tšk.)

4. WorldOne United (30 tšk.)

5. MSC (28 tšk.)

6. SFK Novovileisk (27 tšk.)

7. FK Riešė (24 tšk.)

8. FK Ąžuolas (21 tšk.)

9. FC Žalia Raudona (19 tšk.)

10. FK Volcano (17 tšk.)

11. FC MTG (16 tšk.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.