Skandalas Izraelyje: UEFA leido žaisti koronavirusu užsikrėtusiems „Hapoel“ futbolininkams

Berševos „Hapoel“ klube kelių žaidėjų koronaviruso testai prieš Europos lygos rungtynes su Prahos „Slavia“ buvo teigiami, tačiau UEFA leido jiems žaisti. Toks sprendimas sukėlė abejonių, ar yra išvis prasmės atlikinėti testus, jei jų rezultatai nieko nelemia.

„Hapoel“ klube kelių žaidėjų koronaviruso testai prieš Europos lygos rungtynes buvo teigiami<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Hapoel“ klube kelių žaidėjų koronaviruso testai prieš Europos lygos rungtynes buvo teigiami<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 12:28 PM, atnaujinta Oct 24, 2020, 12:31 PM

Apie tai prakalbo Čekijos klubo treneris Jindrichas Trpisovsky. Jis buvo piktas ir nusivylęs, nes „Hapoel“ namuose iškovojo pergalę 3:1.

Teigiama, kad prieš rungtynes net šešių žaidėjų testai buvo teigiami, taip pat trenerio Yossi Abukasio ir jo asistento Elyanivo Bardos. Tačiau žaidėjai treniravosi, o treneriai dalijo komentarus.

„Manęs Izraelyje neleido į autobusą nepateikus neigaimo testo rezultato, o varžovų treneris su teigiamu testu vaikšto į spaudos konferenciją. Sergantys žaidėjai treniruojasi su sveikais ir gauna leidimą žaisti“, – piktinosi „Slavia“ prezidentas Jaroslavas Tvrdikas.

Vienas iš užsikrėtusiųjų žaidėjų netgi buvo įtrauktas į starto sudėtį. Loai Taha žaidė tik tiki pertraukos – teigiama, kad po pirmojo kėlinio jis pasijuto prastai ir medikai liepė treneriui žaidėją pakeisti.

„Nesuprantu, aš to tiesiog nesuprantu! Kam mes tada išvis darome testus? Kam tai? Tai nesuprantama. tegul kas nors nutaria, kad žaidėjai su teigiamais rezultatais gali žaisti visose komandose ir nereikės apie tai kalbėti, – piktinosi treneris J.Trpisovsky. – Dabar tikiuosi, kad bent jau mums tai neturės kokių nors pasekmių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.