Vaizdo įrašas su save patenkinančia Rusijos futbolo žvaigžde tapo skandalu – rinktinė atsisakė žaidėjo

Rusijoje kilo nemenkas sujudimas visuomenėje ir įspūdingas skandalas futbole po to, kai į socialinius tinklus pateko vaizdo įrašas, kuriame vienas geriausių šios šalies žaidėjų, nacionalinės rinktinės narys Artiomas Dziuba galimai masturbuojasi.

 Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba pateko į skandalą, <br> IS/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba pateko į skandalą, <br> IS/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba pateko į skandalą, <br> IS/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba pateko į skandalą, <br> IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 11:59 AM, atnaujinta Nov 10, 2020, 10:35 AM

Nors daugelis Rusijos portalų nedėjo vaizdo įrašo dėl etikos ir teisinių sumetimų, video su galima vieno geriausio Rusijos futbolininko A.Dziubos masturbacija kurį laiką klaidžiojo socialinėje erdvėje.

Panašu, kad tokiam skandalui buvo pasirengęs ir pats Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos kapitonas – A.Dziuba tikino, kad prieš kurį laiką buvo įsilaužta į jo mobilųjį telefoną.

Vyras neva siekė užblokuoti informacijos nutekėjimą iš įrenginio, tačiau to padaryti jam nepasisekė. Nors jis siekė ištrinti galimus kompromituojančius vazido įrašus ir nuotraukas, įsilaužėliai buvo greitesni.

Sporto žvaigždė galimai buvo ir šantažuojamas, tačiau nesusitarus dėl atlygio vaizdo įrašas pateko į internetą.

A.Dziuba jau sekmadienį ištrynė savo instagram paskyrą, blokavo paskyrą populiariausiame Rusijos socialiniame tinkle „vkontakte“.

Teigiama, kad vaizdo įrašas galimai padarytas 2019 metų gruodį. 32-iejų futbolininkas guli lovoje kažkokio viešbučio ar rinktinės bazės kambaryje, masturbuojasi, viską filmuoja į mobilųjį telefoną, o iš televizoriaus ekrano varžybas komentuoja „MačTV“ komentatorė Marija Orzul.

Šis vaizdo įrašas sukėlė itin didelį atgarsį.

Rusijos futbolo rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas paskelbė, jog nekvies praėjusių metų geriausio šalies futbolininko į ekipą rengtis lapkričio atrankos kovoms Tautų lygoje.

S.Čerčesovas sprendimą motyvavo tuo, kad bando apsaugoti tiek patį žaidėją, tiek rinktinę nuo nereikalingų skandalų.

„Mes visada aiškinome, kad tiek futbolo aikštėje, tiek už jos ribų žaidėjai turi atitikti rinktinei iškeltą kartelę“, – sakė. S.Čerčesovas.

Sekmadienį Rusijos futbolo čempionato mače su „Krasnodar“ į aikštę žengęs „Zenit“ puolėjas A.Dziuba jau neturėjo ant rankos kapitono raiščio.

Jis pirmojo kėlinio pabaigoje nesugebėjo įmušti 11 metrų baudinio, bet antrame kėlinyje reabilitavosi – pelnė trečiąjį įvartį, po kurio Sankt Peterburgo komanda šventė pergalę 3:1.

Po rungtynių A.Dziubai buvo skirtas geriausio mačo žaidėjo prizas, tačiau puolėjas jo atsisakė ir perleido Aleksejui Sutopminui, kuris rungtyniavo tik ką grįžęs iš tėvo laidotuvių.

Daugelis Rusijos futbolo sąjungos vadovų vaizdo įrašą pavadino „katastrofišku smūgiu A.Dziubos įvaizdžiui“.

Kitą vertus, Futbolo sąjungos Vykdomo komiteto narys Andrejus Sozinas pabandė užstoti vaizdo įraše galimai besimastrubavusį A.Dziubą: „Taip, jis prarado įvaizdį. Bet juk nieko neužmušė, nieko neišprievartavo“.

Vis dėlto A.Sozinas tikino, kad A.Dziuba, filmuodamasis tokioje situacijoje, turėjo pagalvoti ir apie savo šeimą: „Aš nekalbu apie futbolą.

Kalbu apie žmoną ir vaikus. Apie ką jis tada galvojo? Nesakau, ar tai gerai, ar blogai. Pas visus berniukus būna lytinio brendimo periodas. Bet juk ne esant 32 metų ir ne filmuojant tai“.

Pats A.Dziuba prisipažino, kad nėra idealus žmogus, tačiau nenusipelnė pasmerkimo.

„Noriu pasakyti, kad nesu idealus, darau klaidų. Visi esame nuodėmingi, deja. Esu kaltas ir galiu kaltinti tik save. Esu dėkingas žmonėms, kurie dabar su manimi, kurie nenusisuko ir palaiko.

Esu įsitikinęs, jog sugebėsiu pragyventi gyvenimą garbingai ir būti geru žmogumi“, – teigė futbolininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.