Lyg tyčia: S. Ramoso rungtynių rekordą apkartino nutrūkusi išskirtinė baudinių serija

Ispanijos futbolo rinktinės legenda Sergio Ramosas šeštadienį tapo Europos rekordininku pagal nacionalinėse komandoje sužaistų rungtynių skaičių. UEFA Tautų lygos mačas svečiuose su Šveicarija (1:1) tapo jam 177-uoju vilkint rinktinės aprangą.

S.Ramosas neįmušė dviejų baudinių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
S.Ramosas neįmušė dviejų baudinių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-15 11:15

34-erių S.Ramosas pagerino Italijos rinktinės vartininko Gianluigi Buffono pasiekimą (176) ir gali kitais metais tapti pasaulio rekordininku.

Šis titulas kol kas priklauso egiptiečiui Ahmedui Hassanui, kuris savo šalies rinktinei atstovavo 184 sykius. Omano futbolininkas Ahmedas Mubarakas yra sužaidęs 179, o kuveitietis – Baderas al-Mutawa – 178 rungtynes.

„Norėčiau atstovauti Ispanijai dar daug metų. Jei reikės, vyksiu į 2022 metų pasaulio čempionatą ir su žila barzda“, – anksčiau yra sakęs S.Ramosas.

Tačiau šeštadienio rungtynėse Madrido „Real“ žaidėją ištiko istorinė nesėkmė – jis neįmušė net dviejų baudinių į Šveicarijos rinktinės vartus. 57-ąją ir 80-ąją min. jo smūgius atrėmė šveicarų vartininkas Yannas Sommeris.

„Mums pasisekė, kad nebuvo nubausti dviem baudiniais. Gaila, kad neiškovojome trijų taškų, tačiau tai mums buvo geras vakaras, kurį prisiminsime“ – sakė šveicaras.

Ispanijos rinktinė išsigelbėjo nuo pralaimėjimo 89-ąją min. po Gerardo Moreno įvarčio, kuriam perdavimą atliko S.Ramosas.

Iki šių rungtynių S.Ramosas buvo įmušęs 25 baudinius iš eilės.

„S.Ramoso baudinių mušimo skaičiai kalba patys už save. Jis yra tarp išrinktųjų. Jei būtų buvęs trečias baudinys, jis būtų vėl mušęs“, – sakė Ispanijos rinktinės treneris Enrique.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.