Vienas koronaviruso atvejis įkalino visą Norvegijos futbolo rinktinę namuose

UEFA Tautų lygos varžybose – kurioziška situacija. Sekmadienį neįvyks B1 grupės rungtynės tarp Rumunijos ir Norvegijos rinktinių, nes norvegams dėl teigiamo COVID-19 atvejo buvo uždrausta išvykti iš šalies. Nepadėjo nė aiškinimai, kad susirgo tik vienas žaidėjas, o rinktinė keliautų užsakomuoju skrydžiu.

 Rumunijos ir Norvegijos rungtynės neįvyks.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rumunijos ir Norvegijos rungtynės neįvyks.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-15 12:07, atnaujinta 2020-11-15 12:12

Tačiau Norvegijoje galiojančios griežtos kovos su koronavirusu taisyklės reikalauja, kad visa komanda izoliuotųsi 10 dienų.

Tikriausiai nebus žaidžiamos ir lapkričio 18 d. numatytos Austrijos ir Norvegijos rungtynės.

„Norvegijos futbolo asociacija patvirtino, kad nacionalinė komanda negalės atvykti į Rumuniją, todėl rungtynės nevyks. Klausimą spręs UEFA kontrolės, etikos ir drausmės komisija pagal specialias taisykles, kurias rugpjūčio 29 d. patvirtino UEFA vykdomas komitetas“, – pranešė UEFA.

Tai reiškia, kad nebūtinai norvegų varžovams bus įskaitytos pergalės 3:0 – rungtynių rezultatas gali būti nustatytas burtais ir būti 1:0, 0:0 arba 0:1, jei nebus įžvelgta norvegų kaltės.

B1 grupėje norvegai ir austrai turi po 9 taškus, Rumunija – 4.

Norvegija liko įkalinta namuose dėl teigiamo gynėjo Omaro Elabdellaoui COVID-19 testo. Stambulo „Galatasaray“ žaidėjas izoliavosi.

Trečiadienį neįvyko kontrolinės rungtynės tarp Norvegijos ir Izraelio, nes teigiami testai buvo nustatyti izraeliečiams.

Norvegijos futbolo asociacija dar bandė gauti sveikatos ministerijos leidimą, tačiau išimtis nebuvo padaryta.

„Jie galėjo mesti iššūkį svarbiausiems mūsų sprendimams kovoje su pandemija. Bet mes pasakėme aiškiai: geriau to nedaryti. Futbolininkai turi būti pavyzdys kitiems. Šiuo metu daug jaunų žmonių Norvegijoje sėdi karantine viešbučiuose“, – sakė sveikatos ministras.

„Esame labai nusivylę, kad negalime vykti į rungtynes. 54 šalys gali žaisti rungtynes, o Norvegija negali. Tai smūgis mūsų ambicijoms. Dabar mes grįšime į klubus reisiniais lėktuvais, o valdžia neleido skristi užsakytu reisu“, – sakė rinktinės valdybai priklausantis Joshua Kingas.

Norvegijoje oficialiai nėra įvestas karantinas, tačiau įvesta daug apribojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.