LFF skyrė premiją nacionalinei rinktinei ir išsirinko naujus viceprezidentus Žinoma LFF taurės finalo rungtynių vieta

Lapkričio 19 d. įvyko nuotolinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis. Pagrindiniai VK klausimai: COVID-19 pandemijos pasekmės ir sprendimai, LFF biudžeto vykdymas bei viceprezidentų rinkimai.

LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 5:32 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 5:33 PM

Posėdžio metu buvo patvirtinta premija Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei už išlikimą Tautų lygos C divizione. Ši premija siekia 75 000 eurų.

VK nariai aptarė COVID-19 pandemijos situaciją bei patvirtino pagalbos priemones ir lėšų paskirstymą klubams bei lygoms.

Pristatytoje 2020 m. devynių mėnesių biudžeto vykdymo ataskaitoje yra matomas 15% taupymas nuo patvirtinto biudžeto. Buvo vykdomi svarbūs infrastruktūros projektai: dangos padovanotos Garliavos, Kėdainių, Kretingos, Naujosios Akmenės aikštėms bei atnaujinta LFF stadiono danga.

Daug diskusijų susilaukęs žaidėjų perėjimo tarp futbolo įstaigų reglamentas buvo patvirtintas Vykdomojo komiteto posėdžio metu.

Tiesa, šis reglamentas buvo priimtas be finansinių išmokų akademijoms. Tai yra pirmas žingsnis kuriant akademijų sertifikavimo sistemą, kuri padėtų prižiūrėti ir vertinti futbolo ugdymo įstaigų veiklą.

VK gavo Šiaulių apskrities futbolo federacijos prašymą rengti 2021 m. Hegelmann LFF taurės finalą Šiauliuose.

Prašymas siejamas su kitais metais švenčiamu 100 metų Šiaulių sporto gyvavimo jubiliejumi, kai šis sporto renginys taptų šventės dalimi. Prašymas buvo patenkintas. Hegelmann LFF taurės rungtynių datos bus patvirtintos kitais metais.

Paskutinis klausimas, kurį sprendė Vykdomasis komitetas – trijų viceprezidentų rinkimai.

Į pirmojo viceprezidento poziciją buvo pasiūlyta viena – Utenos apskrities futbolo federacijos prezidento Nemuno Dagilio – kandidatūra. Po balsavimo N. Dagilio kandidatūra buvo patvirtinta.

Antruoju viceprezidentu buvo pasiūlyti du kandidatai: Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentas Mindaugas Bondauskis bei Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas. Balsų dauguma antruoju viceprezidentu buvo išrinktas M.Bondauskis.

Trečiojo viceprezidento rinkimuose buvo iškelta viena kandidatūra – Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga prezidentas Janas Nevoina. Ši kandidatūra, surinkusi 16 balsų už (1 susilaikęs) buvo patvirtinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.