V. Murauskas apsigalvojo: lieka „Sūduvoje“

Marijampolės futbolo klubo „Sūduva“ prezidentas Vidmantas Murauskas sako, kad 2021-ųjų sezoną komanda pasitiks atsinaujinusi.

Vidmantas Murauskas<br> LR archyvas.
Vidmantas Murauskas<br> LR archyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 6:03 PM

Nuo 2003-ųjų klubui vadovaujantis marijampolietis pastaruoju metu svarstė galimybę pasitraukti iš „Sūduvos“, buvo vedamos derybos su potencialiais klubo pirkėjais.

„Per ilgą laiką Marijampolėje pavyko sukurti solidžią futbolo infrastruktūrą, „Sūduva“ turi stadioną, maniežą, treniruočių aikštyną, akademiją. Visa tai yra vertybės, kurios domina ne vieną, – pasakojo V. Murauskas. – Man norėtųsi, kad futbolo lygis Marijampolėje kiltų, būtų stengiamasi sukurti kuo stipresnę „Sūduvą“, kad ji kovotų dėl aukščiausių vietų, bet per pokalbius su potencialiais klubo pirkėjais tokių siekių neišgirdau.

Vieni labiau nori orientuotis į vaikų ugdymą, su kitais nepavyko derybos dėl pandemijos keliamų sunkumų. Trumpai sakant, nebuvau įtikintas, kad būtų siekiama „Sūduvą“ kelti aukščiau. Lieku atviras pasiūlymams, bet laikas pradėti dirbti 2021 metams.“

„Sūduvos“ prezidentas jau ėmėsi aktyvių darbų, susijusių su artėjančiu nauju sezonu.

„Kitais metais „Sūduva“ turės naują veidą, – sakė V. Murauskas. – Didžiosios dalies žaidėjų kontraktai baigėsi, nors kažkas iš jų dar tikrai gali likti komandoje. Kita vertus, tie, kas turi galiojančias sutartis, taip pat gali išvykti. Pavyzdžiui, Semirui Kerlai ar Mihretui Topčagičiui nedarytume kliūčių persikelti į kitą klubą, jei jie sulauktų juos dominančių pasiūlymų.

Dabar svarbiausias darbas yra surasti komandai vyriausiąjį trenerį, taip pat – sporto direktorių. Pasiūlymų yra daug, vyksta aktyvus darbas. Kai bus treneris, bus aktyviau imtasi komandos formavimo. Aišku, kad komanda turės naują veidą, o koks jis bus priklausys nuo trenerių.“

Taip pat „Sūduvos“ vadovas padėkojo klubo bendruomenei, kuri aktyviai įsigyja 2021 m. sezono abonementus, nors dabar niekas negali žinoti, ar žiūrovams bus galima stebėti visas rungtynes.

„Tai rodo, kad žmonės abonementų įsigijimą vertina ne kaip pigesnį bilietą į rungtynes, o kaip savo indėlį į „Sūduvos“ gyvavimą. Esame visiems už tai labai dėkingi, – sakė V. Murauskas. – Naudodamasis proga, visiems „Sūduvos“ ir tiesiog futbolo gerbėjams, visai mūsų bendruomenei linkiu gražių Kalėdų, likti saugiems, sveikiems ir tikiuosi, kad pavasarį su visais susitiksime stadione.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.