Čempionų lygos aštuntfinalis: nepalaužiamo „Manchester City“ galybės neįveikė ir „Borussia“

UEFA Čempionų lygos pirmoji aštuntfinalio serijos akistata trečiadienį tarp vokiečių Monchengladbacho „Borussia“ ir anglų „Manchester City“ vyko ne Vokietijos komandos aikštėje. Dėl COVID-19 britiškosios atmainos, Vokietija neįsileido anglų, tad UEFA surado vietą, kur komandos sužaidė – akistatą priėmė Budapešto „Puskas Arena“, o joje „Manchester City“ šventė pergalę 2:0 (1:0).

 Gabrielis Jesusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Gabrielis Jesusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
„Manchester City“ laimi jau 18 mačų iš eilės.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
„Manchester City“ laimi jau 18 mačų iš eilės.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 9:51 PM, atnaujinta Feb 25, 2021, 12:25 AM

Tai jau buvo net 19-oji „Manchester City“ pergalę iš eilės visuose įmanomuose turnyruose.

Britai jau pirmame kėlinyje įgijo persvarą, o 29-ąją min. pasižymėjo Bernardo Silva. Antrame kėlinyje 65 min. skirtumą padvigubino Gabrielis Jesusas.

Anglai dominavo viso mačo metu, jie į vartų pusę smūgiavo 9 kartus, tuo tarpu taip vadinami šeimininkai vokiečiai vos 2, tačiau nė karto nepataikė į vartų plotą. Tuo tarpu „City“ iš 4 kartų du buvo sėkmingi.

Nors pastaruoju metu Pepe Guardiola ekipa yra tarp visų turnyrų lyderių, Čempionų lygoje komandai nesiseka sužibėti: praėjusiame sezone ją ketvirtfinalyje nokautavo Liono „Olympique“.

Tačiau šiemet klubas žengia beveik be nuostolių: reguliariame Čempionų lygos sezone anglai prarado vos 1 tašką.

Ne ką blogiau reguliariame sezone jautėsi ir „Borussia“, kuri likus dviem turams iki B grupės akistatų pabaigos jau buvo beveik rami dėl aštuntfinalio.

Tačiau pralaimėjimai Milano „Inter“ 2:3 ir Madrido „Real“ 0:2 vos nesumaišė kortų ir vokiečiai vos ne vos išliko antroje vietoje.

Šie pralaimėjimai tapo nemaloniu skambučiu Monchengladbacho ekipai: per pastaruosius keturis Vokietijos pirmenybių mačus „Borussia“ nelaimėjo nė vienos akistatos, įskaitant ir nesėkmę su autsaidere „Mainz“.

Dabar dar ir prisidėjo nesėkmė su „City“ klubu.

Vokiečiams nepavyko pralaužti galingą „Manchester City“ gynybą, kuri per 19 pastarųjų rungtynių praleido vos 6 įvarčius, o jau trylikoje mačų anglų vartai liko „sausi“.

Čempionų lygos grupės turnyre Mančesterio klubas apskritai praleido vos vieną įvartį, o jį įmušė 1:3 nusileidęs „Porto“.

Atsakomasis mačas vyks kovo 16-ąją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.