Pasirengimo sezonui etapą Lenkijoje „Gintra“ pradėjo pergale

Šiaulių „Gintros“ komanda dar net nespėjus išaušti ketvirtadienio rytui išvyko į Lenkiją, kur tęsiamas pasirengimo naujam sezonui etapas.

Į Lenkiją „Gintros“ komanda išvyko gerokai išretintos sudėties. <br>Komandos nuotr.
Į Lenkiją „Gintros“ komanda išvyko gerokai išretintos sudėties. <br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 5:25 PM

Dvejoms kontrolinėms rungtynėms Lietuvos čempiones pakvietė vienas pajėgiausių Lenkijos moterų futbolo klubų, daugkartinis šalies čempionas – Konino „KKPK Medyk“. Su šia komanda jau kelerius metus yra užmegztas glaudus bendradarbiavimo ryšys.

Pirmojoje komandų akistatoje penktadienį pergalę minimalia persvara 1:0 (1:0) šventė Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės.

„KKPK Medyk“ rengiasi antrajam Lenkijos čempionato ratui, kuris prasidės kovo 6 d. Tradiciškai prieš antrąjį ratą Lenkijos klubas organizuoja savotišką pavasario sezono atidarymo šventę ir žaidžia kontrolines rungtynes prieš klubus iš užsienio. Praėjusiais metais į Lenkiją buvo atvykusi tituluočiausia Europos moterų futbolo komanda, UEFA moterų Čempionių lygos čempionė Liono „Olympique“.

Į Lenkiją „Gintros“ komanda išvyko gerokai išretintos sudėties. Dėl traumų ir kitų aplinkybių Šiaulių ekipa turi verstis be Vestinos Neverdauskaitės, Rimantės Jonušaitės, Medos Šeškutės, Lolitos Žižytės bei Simonos Veličkaitės.

Šias spragas sudėtyje užpildė jaunosios „Gintros“ klubo žaidėjos atstovaujančios jaunimo komandą – Meida Proscevičiūtė, Gintarė Raznauskaitė, Laura Kubiliūtė, Livija Toropovaitė. Visos futbolininkės gavo laiko pasireikšti aikštėje jau pirmose kontrolinėse rungtynėse.

Lemtingą įvartį besibaigiant pirmajam kėliniui po puikaus Tristan Corneil perdavimo galva į varžovių vartų tinklą pasiuntė Dovilė Dockaitė.

Po rungtynių vyriausiasis komandos treneris R. Viktoravičius džiaugėsi iškovota pergale ir pažymėjo, kad žaidėjoms buvo labai svarbu pasitikrinti jėgas su aukštesnio lygio varžovėmis.

„Nors tai tik pasirengimo sezonui etapas, jį pradėti pergale prieš vieną pajėgiausių Lenkijos komandų tikrai malonu. Mums dar labai daug ko trūksta, tačiau einame teisingu keliu. Ir mums treneriams, ir žaidėjoms buvo labai svarbu pamatyti kaip žaidimas klostysis su aukštesnio lygio varžovėmis.

Viena yra žaisti rungtynes, kuriose visą laiką kontroliuoji kamuolį ir spaudi oponentes jų baudos aikštelėje, visai kas kita kai žaidimas vyksta apylygiai.

Nors į Lenkiją atvykome toli gražu ne pilnos sudėties, teko ekspermentuoti, duoti laiko aikštėje pasireikšti mūsų jaunimui, bendras vaizdas manęs tikrai nenuvylė. Iš esmės tokiu būdu yra ugdomas komandos charakteris, jos veidas, kuomet net sudėtingu laiku, kai nėra svarbių žaidėjų sudėtyje, nesikratoma atsakomybės, neieškoma pasiteisinimų, o kovojama už du“ – sveikindamas auklėtines su pelnyta pergale kalbėjo treneris.

Kitas kontrolines rungtynes komandos žais sekmadienį, 13 val. Lietuvos laiku. Planuojama, kad šis susitikimas bus transliuojamas tiesiogiai. Apie galimybę susitikimą stebėti gyvai informuosime artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.