Nerimstantis R. Lewandowskis dar labiau priartėjo prie legendinio bundeslygos rekordo

Kai šeštadienį Miuncheno „Bayern“ 4:2 įveikė Dortmundo „Borussia“ futbolininkus, Robertas Lewandowskis pelnė tris įvarčius ir taip priartėjo prie legendinio Vokietijos futbolo čempionato rekordo.

R. Lewandowskis.<br>Scanpix nuotr.
R. Lewandowskis.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 7:58 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 10:10 PM

Lenkas vejasi keturiasdešimties įmuštų įvarčių per vieną sezoną rekordą. Šis rekordas jau 49 metus priklauso legendiniam vokiečių futbolininkui Gerdui Mulleriui.

Po pergalingų rungtynių prieš Dortmundo komandą R. Lewandowskis savo sąskaitoje turi 31 įvartį.

Iki čempionato pabaigos liko dar dešimt turų.

Tačiau įspūdingą formą demonstruojantis 32 metų futbolininkas teigia negalvojantis apie rekordą.

„Visų pirma, noriu laimėti kitas rungtynes. Aš noriu pelnyti įvarčius, tačiau per anksti apie tai galvoti“ – teigė R. Lewandowskis.

G. Mulleris, kuris didžiąją dalį savo karjeros žaidė Miuncheno „Bayern“ komandoje, dabartinį rekordą užfiksavo 1971–1972 metų sezone. Joks kitas futbolininkas iki R.Lewandowskio nesugebėjo net priartėti prie rekordo.

Dabartinis Vokietijos čempionų puolėjas turėjo galimybę pasiekti naują rekordą ir praėjusiame sezone. Tačiau dėl traumų žaisti negalėjęs lenkas baigė sezoną su 34 įvarčiais. Tai buvo geriausias rezultatas nuo 1976–1977 m.

Pergalė prieš Dortmundo komandą Miuncheno „Bayern“ leido dviem taškais atitolti nuo „Leipzig“ komandos ir išlaikyti lyderio poziciją turnyrinėje lentelėje.

Praėjusį sezoną R. Lewandowskis visuose turnyruose kartu pelnė 55 įvarčius, todėl metų gale buvo tituluotas Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) metų žadėju.

Kovoje dėl šio titulo lenkas įveikė Lionelį Messi ir Cristiano Ronaldo.

Taip pat buvo manoma, jog jis laimės ir prestižinį „Ballon d'Or“ apdovanojimą, tačiau šis titulas nebuvo niekam įteiktas dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.