„Juventus“ kamuojančios finansinės bėdos gali priversti atsisveikinti su C. Ronaldo

Cristiano Ronaldo per tris sezonus žaisdamas Turino „Juventus“ komandoje vis dar rodo įspūdingą formą. Be to, jis atnešė klubui sėkmę už aikštelės ribų. Tačiau vis augančios finansinės klubo problemos veda prie skyrybų – daugkartiniai „Serie A“ čempionai gali būti priversti parduoti Portugalijos superžvaigždę.

C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 6:24 PM, atnaujinta Mar 9, 2021, 6:25 PM

Prieš atsakomąjį Turino „Juventus“ ir „Porto“ mačą UEFA Čempionų lygoje akys krypsta į italų klubo lyderį. Daugelis mano, kad būtent jis gali būti rungtynių baigtį lemiantis faktorius.

Tačiau skeptikai įsitikinę, kad būtent portugalas buvo pagrindine priežastimi, dėl kurios Turino klubas pralaimėjo pirmąsias rungtynes rezultatu 1:2.

Pirmosiose rungtynėse išvykoje „Juventus“ atrodė prastai, o pats C. Ronaldo buvo neefektyvus. Sporto naujienų portalas „Gazzetta dello Sport“ po rungtynių išskyrė, lad puolėjas buvo vienas iš prasčiausių žaidėjų tos dienos rungtynėse.

Turino komanda niekada neslėpė, jog įsigijo C. Ronaldo siekdama dviejų tikslų: laimėti Čempionų lygą ir gauti komercinės naudos. Tačiau per tris sezonus, kuriuos vienas geriausių pasaulio futbolininkų praleido Italijoje, įgyvendinti pavyko tik dalį tikslų.

C. Ronaldo su „Juventus“ klubu pasirašius įspūdingą 100 milijonų eurų vertės kontraktą klubo populiarumas išaugo daugiau nei dvigubai. Sekėjų skaičius komandos socialinių medijų platformose išaugo nuo 49 iki 102.9 milijonų. Tai ypač padidino rėmėjų susidomėjimą klubu.

2019 metų sausį italai pasirašė naują septynerių metų kontraktą su aprangos gamintoju „Adidas“. Šio susitarimo vertė – 357 milijonų eurų – išaugo dvigubai nuo praėjusio sandorio.

Ir vis dėlto, „Juventus“ susiduria su viena ypač didele problema. Nė vienas kitas elitinis Europos klubas nepatyrė tokių didelių nuostolių dėl koronaviruso pandemijos kaip „Juventus“. Dėl to, jog futbolo sirgaliai negali patekti į stadionus, surenkamos Italijos klubo pajamos krito 36 procentais.

Taip pat praėjusį mėnesį klubo vadovybė atskleidė, jog per pirmąją šio sezono dalį „Juventus“ patyrė 113.7 milijonų eurų nuostolį.

Siekdama palengvinti finansinę naštą, komanda gali ryžtis žaidėjo pardavimui.

Sudėjus futbolininkui mokamą algą ir už tai sumokamus mokesčius, C. Ronaldo per metus „Juventus“ kainuoja apie 85 milijonus eurų.

Portugalo kontraktas baigiasi 2022-ųjų vasarą. Todėl, jei „Juventus“ norės susigrąžinti nors dalį išleistų pinigų, privalės parduoti futbolo žvaigždę.

Be to, C. Ronaldo gali pats norėti išvykti. Nors jis jau ne kartą įrodė, jog amžius jam nėra riba, abejojama, kad būdamas 36-erių žaidėjas dar turės daug šansų iškovoti Čempionų lygą ar asmeninius titulus.

Taip pat neaišku ar pats portugalas tiki ir „Juventus“ galimybėmis laimėti. Trečioje vietoje šiame „Serie A“ sezone esančiam klubui nebus lengva iškovoti Italijos čempionų vardą, jau nekalbant apie Čempionų lygą.

Andrea Pirlo treniruojama ekipa nedemonstruoja geros formos bei sulaukia nemažai kritikos, todėl, jei klubas po sezono su treneriu neišsiskirs, C. Ronaldo laukia nelengvas sprendimas dėl savo ateities.

Tačiau jei „Juventus“ ir nuspręs ieškoti labiau patyrusio trenerio nei 41 metų A. Pirlo, tai būtų ketvirtas treneris per ketverius sezonus, su kuriuo teko dirbti C. Ronaldo.

Dėl visų šių priežasčių C. Ronaldo turėtų teisę teigti, jog jis nėra kaltas dėl „Juventus“ nesėkmių,  siekianti Čempionų lygos trofėjaus.

Verta prisiminti ir tai, jog dar iki pandemijos pradžios „Juventus“ patyrė finansinius sunkumus. Po pirmojo portugalo sezono Italijoje klubas skelbė apie patirtą 40 milijonų eurų nuostolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.