Kylant baimei dėl L. Messi išvykimo – specialus Ispanijos lygos finansinis planas: ruošiasi atlaikyti krytį

Ispanijos futbolo čempionato vadovas teigia nebijantis Lionelio Messi išvykimo ir mano, jog lygai tai nebūtų katastrofiška situacija.

L. Messi.<br>Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Scanpix nuotr.
 ,,La Liga" prezidentas J. Tebas.<br> Scanpix nuotr.
 ,,La Liga" prezidentas J. Tebas.<br> Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 3:33 PM, atnaujinta Mar 9, 2021, 3:34 PM

Javieras Tebas, aukščiausios Ispanijos lygos „La Liga“ prezidentas teigia, jog lyga yra pasiruošusi Lionelio Messi išvykimui.

COVID-19 pandemija jau turėjo nemažai įtakos „Barcelona“ finansinei būklei, kuri ir taip yra sudėtingoje situacijoje – klubas yra skolingas daugiau nei vienas milijardą eurų. Tai gali paskatinti L. Messi palikti klubą ateinantį sezoną.

Tačiau J. Tebaso nuomone, Ispanijos futbolo lyga yra saugi ir, jei argentinietis nuspręs išvykti, nepatirs jokių nuostolių.

„L. Messi negalėjo išvykti praėjusį sezoną, tačiau, kaip ir sakiau apie C. Ronaldo išvykimą, mes esame finansiškai pasiruošę tokioms akimirkoms“, – „ONsport“ pasakojo lygos vadovas.

„C. Ronaldo atsisveikinimas su Madrido „Real“ buvo klubo pasirinkimas. Neturiu teisės nieko apie tai sakyti, tačiau aš visada už tai, jo lygoje žaistų geriausi pasaulio futbolininkui. Taip buvo ir su Neymaru. Cristiano buvo daugiausiai įvarčių pelnantis žaidėjas, tačiau finansiškai poveikis buvo minimalus, kadangi buvome tam pasiruošę“, – kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie La Liga finansinę padėti, J. Tebas pabrėžė, jog lyga nesitikėjo, tiek ilgai žaisti be sirgalių bei vylėsi, jog koronaviruso susirgimų skaičiui mažėjant, bus leista užpildyti tribūnas.

„Finansiniai lygos nuostoliai siekia 2 milijardus eurų, tačiau tikimės apkarpyti tai iki 1,1 milijardo sumažindami dalį išlaidų“, – apie finansinius sunkumus kalbėjo prezidentas.

„Barcelona“ šiuo metu išsirinko ir naująjį klubo prezidentą Joaną Laportą. Vienas pagrindinių J. Laportos tikslų sutampa ir su J. Tebas norais – šią vasarą išlaikyti L. Messi klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.