Estijoje sprogo seksualinio priekabiavimo pūlinys: treneriui iš Brazilijos – kaltinimai dėl santykių su 14-mete ir masažų namuose

Buvusi Estijos „Noome Kalju“ futbolo ekipos žaidėja Brigit Tiku šalyje susprogdino seksualinio priekabiavimo „bombą“ – futbolininkė portalui soccernet papasakojo, kad didelę pagarbą visuomenėje turintis treneris brazilas 66-erių Aurelio Fredo prie jos priekabiavo ir, jos manymu, norėjo ją išprievartauti.

 A.Fredo kaltinamas ne tik bandymu seksualiai priekabiauti, bet ir santykiais su 14-ete futbolininke.<br> youtube.com nuotr.
 A.Fredo kaltinamas ne tik bandymu seksualiai priekabiauti, bet ir santykiais su 14-ete futbolininke.<br> youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 11:24 AM, atnaujinta Mar 15, 2021, 3:30 PM

Estijos futbolo federacijos Drausmės komisija po interviu jau iškėlė brazilų treneriui bylą, jam gresia ir teisėsaugos tyrimas.

B. Tiku tikino, kad viskas vyko dar 2014 metais, kai ji žaidė „Noome Kalju“ klube.

„Treneris dažnai su su manimi treniravosi individualiai. Aktyviai sportuojant man pradėjo negalavimai: skaudėjo liemenį – po treniruočių liemuo ir nugara labai spazmuodavo, todėl A.Fredo mane pasikvietė į savo namus atlikti masažą, – pasakojo tuomet septyniolikmečių merginų komandoje žaidusi B.Tiku.

Sportininkė tikino, kad jai tai pasirodė keistas siūlymas, tačiau ji prisiminė, jog ir kitos futbolininkės buvo masažuojamos.

„Tas siūlymas man pasirodė keistas, tačiau prisiminiau, jog mačiau, kaip treneris daro kojų masažus kitoms žaidėjoms“, – pasakojo nukentėjusioji sportininkė.

Kai ji atvyko į Brazilijos trenerio namus, ji nusirengė iki liemenėlės ir sportinių kelnaičių ir atsigulė ant lovos.

„Viskas buvo normalu iki tam tikro momento, kai jis pradėjo masažuoti mano sėdmenis. Pasijutau nekaip, tačiau viskas tuo ir baigėsi, jis mane nuvežė namo. Antrą kartą jau viskas buvo kitaip. Atvykau pas jį į namus masažui, turėjau palaukti, kol jis nusimaudys duše, o jau tada jis pradėjo mane masažuoti, prieš tai davęs man ausinukus klausytis muziką“, – kalbėjo skandalingą naujieną pasakojusi futbolininkė.

B.Tiku toliau tikino, kad jai pasisekė, jog buvo neišprievartauta.

„Masažuodamas jis man netikėtai nusmaukė sportinius šortus. Supratau, kad tai neteisinga, bet jis man liepė nusiimti ir liemenėlę – tai neva trukdė masažui. Tą padariau, nes bijojau, jog nesutikus jis mane pradės prievartauti. Galvojau, kad bus saugiau daryti tai, ko prašo treneris. Jis mane masažavo ir netikėtai visą suspaudė tarp savo kojų. Aš staigiai atsisukau ir pareiškiau: „Kas per š...“.

Labai greitai pasibaigus masažui A. Fredo ir vėl pasiūlė B.Tiku nuvežti namo.

„Jis dar pasakė, kad kitos merginos apie mane ir jį nieko nežino, tad tegu tai būna maža paslaptimi.

Aš tik linktelėjau galva, nors puikiai žinojau, jog vos tik sugebėsiu ištrūkti, daugiau niekada nebendrausiu su treneriu ir mesiu sportą.

Po to jis paprašė jį apkabinti, tai padariau, nors visiškai to nenorėjau“, – pasakojo detales mergina.

Vykstant namo A.Fredo dar bandė šmaikštauti, kad pas mergina“ puikus užpakaliukas“.

„Namie mane pykino nuo situacijos. Nutariau namiškiams apie tai nekalbėti, nes buvo gėda, jog bijojau ir dariau viską, ko jis prašė, o ne iškart pabėgau. Viską papasakojau savo draugui, jis siūlė kreiptis į policiją.

Bet visi policijos skyriai naktį jau neveikė, todėl namie viską papasakojau mamai“, – aiškino portalui tuomet dar septyniolikmetė mergina.

Jau kitą dieną B.Tiku mama paskambino treneriui ir pareiškė, kad jos dukra jokiais būdais daugiau nesitreniruos pas jį ir jo komandoje.

„Klubo vadovybė suskubo aiškintis, kodėl taip elgiuosi, tada viską pasakiau ir jiems. Dar įdomiau, kad po visko A.Fredo man parašė laišką, kuriame jis konstatavo, jog buvo įsitikinęs, kad man tai patinka, o jis net nenorėjo ir neplanavo su manimi užsiimti seksu.

Tai labai gerai, džiaugiuosi, kad netapau jo auka, tačiau iki šiol jaučių psichologinę traumą“, – pasakojo B.Tiku.

Tai ne viena trenerį užklupusi bėda – teigiama, kad A.Fredo turėjo lytinių santykių su dar viena klubo žaidėja 14-mete Belle Trisnu, tačiau klubas patikino, jog žinojo apie šią draugystę ir ji buvo abipusiu sutarimu.

„Kaltinimai mūsų gerbiamam ir visų mylimam treneriui tapo, švelniai tariant, netikėti. A.Fredo yra šoke ir negali nieko komentuoti.

Su Belle treneris bendravo septynerius metus ir net dvejus, kai futbolininkė tapo pilnamete. Labai keista, kai po 13 metų bandoma kalbėti apie tai, kas vyko bendru sutarimu ir gerbiant abi puses“, – dėl istorijos su B.Trisnu pranešimą išplatino „Noome Kalju“ klubas.

Vis dėlto, iki pilno tyrimo pabaigos klubas buvo priverstas suspenduoti trenerį.

Tuo tarpu Estijos futbolo federacija jau pareiškė, kad kaltinimai iš esmės pasitvirtino ir prašo atsiliepti daugiau futbolininkų, kurios nukentėjo nuo A.Fredo priekabiavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.