Puikiu rezultatu nepatenkintas „Šilo“ vedlys G. Jarmalavičius: „Kad ir kokie buvome geri, laikas tai pamiršti“

Po kelerių metų pertraukos į pirmąją lygą sugrįžtantis Kazlų Rūdos „Šilas“ pergale prieš „Garliavą“ užbaigė pasiruošimo etapą naujajam sezonui. Audriaus Račkaus įvartis, artėjant susitikimui į pabaigą, Gedimino Jarmalavičiaus treniruojamai ekipai dovanojo penktą pergalę per šešerias kontrolines rungtynes.

„Šilo“ treneris Gediminas Jarmalavičius.<br> fk šilas nuotr.
„Šilo“ treneris Gediminas Jarmalavičius.<br> fk šilas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-15 13:55, atnaujinta 2021-03-15 13:58

„Pažiūrėjus į rezultatus, jie tikrai neblogi, bet paanalizavus giliau.. trūksta dar labai daug ko. Esame kaip studentai, kuriems trūksta tos paskutinės nakties. Tokios kokybės, kokios norėčiau, neišgauname, todėl nerimo tikrai netrūksta“, – po paskutinių pergalingų rungtynių sakė „Šilo“ vyriausiasis treneris.

Lyginant su praėjusiu sezonu, kuriame „Šilas“ tapo II lygos Pietų zonos nugalėtoju, komanda neprarado nei vieno starto sudėties žaidėjų, o komanda pasipildė jaunais naujokais: broliais Ignu ir Tomu Raštučiais (Ignas dėl traumos praleis sezono pradžią), Justu Česnavičiumi, Velse mokslus baigusiu Andriumi Lekecku, Deividu Karpavičiumi, Tomu Janušausku, Luku Sipavičiumi ir Nedu Labuku iš Alytaus „Dainavos“.

„Komandoje turime ne vieną patyrusį žaidėją, perėjusių ir ugnį, ir vandenį. Būdamas šalia jų, jaunimas grūdinasi ir eina į priekį. Reikia suprasti, kad „Šilas“ būsimame sezone privalo keistis iš esmės, nepaisant to, kad praėjusiais metais antroje lygoje būdami aštuntuke visus „pervažiavome su volu“ ir tiek žinių.

Kad ir kokie buvome geri, laikas tai pamiršti. Privalome koncentruotis į Pirmą lygą ir kiekvienoms rungtynėms ruoštis itin atsakingai. Kartu jau esame keturias savaites. Suprantame, kad per tiek laiko kalnų nenuversime, bet.. stengtis reikia“, – komentavo „Šilo“ vyriausiasis treneris.

Naująjį sezoną „Šilas“ pradės šį šeštadienį rungtynėmis išvykoje prieš Kretingos „Miniją“. Vėliau, dėl varžovų iškvietimų į jaunimo rinktines, lauks savaitės pertrauka.

„Kalbant apie „Miniją“, tai informacijos apie jų renkamą sudėtį netrūksta. Nei kiek neabejoju, kad šiemet Kretingos komanda bus aukščiau nei buvo pernai. Po šių rungtynių galėsime dar labiau pašlifuoti savo potencialą, kad eitumėm tolyn į priekį.

Galimybių turime, treniruočių metu matau milžinišką komandos norą. Tai yra labai svarbūs momentai. Vyresni žaidėjai suvažiuoja po darbų ir jie savo energija sugeba užkrėsti jaunimą. Aš, kaip treneris, apie nieką daugiau svajoti negalėčiau.

 

Tiesa, labai svarbu, kad komanda būtų sveika, nekamuotų traumos, asmeninės negandos, o dėl COVID-19 nebūtų pristabdomas ar nutraukimas čempionatas. Tikiu, kad Kazlų Rūdoje taps geresni reikalai su infrastruktūra, o mes miestui padovanosime daug gražių akimirkų. Vadovai iškėlė užduotį – užimti vietą stipriausiųjų aštuntuke, bet mes patys tikime, kad galime būti dar aukščiau“, – sakė G.Jarmalavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.