Futbolas prieš COVID-19: Latvijos rinktinė išvys naująjį Nyderlandų eksperimentą

Latvijos futbolo rinktinė taps naujojo Nyderlandų eksperimento liudininke. Nyderlandų valdžia nusprendė paremti „Sugrįžimo į gyvenimą“ projektą, kuris kviečia futbolo aistruolius į stadionus.

 Nyderlandai ruošiasi įleisti į stadioną dalį sirgalių.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 Nyderlandai ruošiasi įleisti į stadioną dalį sirgalių.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2021, 1:33 PM

Tad šeštadienį, kai Nyderlandų rinktinė pasaulio čempionato atrankoje priims Latvijos futbolininkus, Johano Cruijffo stadione Amsterdame bus net keletas tūkstančių aistruolių, rašo „The Guardian“.

Iš viso į stadioną bus įleisti 5 tūkst. sirgalių, kurie turės gauti neigiamą COVID-19 testą.

Aistruoliai privalės pasitikrinti, ar neserga koronavirusu nuo 8 valandos ryto, tam numatytoje vietoje. Informaciją jie turės pateikti „CoronaCheck“ programėleje.

Futbolo sirgaliai bus padalinti į du skirtingus sektorius. Vieniems teks dėvėti veido kaukes, o kiti rinktinę galės palaikyti be jų.

„Mes labai to laukiame. Nenorime žaisti tuščiame stadione, norime žaisti sirgaliams. Tikėkimės, kad tai bus pirmasis žingsnis ir per Europos čempionatą galėsime pakviesti dar daugiau žmonių“, – sakė Nyderlandų rinktinės treneris Frankas de Boeris.

Tikisi, kad taip pasiruoš Europos čempionatui

Amsterdame vyks trys Europos čempionato pirmojo etapo mačai bei aštuntfinalio rungtynės. Pernai dėl COVID-19 pandemijos nukeltos „Euro 2020“ dvikovos vyks birželio 11 – liepos 11 dienomis.

Nyderlandų rinktinės eksperimentas – ne pirmasis toks sporto renginys šalyje. Praėjusį mėnesį Nyderlandų antrojoje futbolo lygoje buvo leista į stadioną ateiti apie 1300 sirgalių.

Sirgaliai buvo padalinti į 6 sektorius, kiekvienam jų buvo pritaikytos skirtingos kontaktų taisyklės.

Toks testas vyko dvejuose miestuose – viename jų COVID-19 nustatytas vieninteliam žmogui.

„Tai geras eksperimentas. Galime parodyti, kad greitai sugrąžinsime žmones į stadionus. Jeigu sirgaliai neserga, jie stadione tai galės parodyti programėlėje. Toks principas gali veikti ir su klubais bei Europos čempionate“, – sakė Nyderlandų futbolo asociacijos generalinis sekretorius Gijs de Jongas.

Nyderlanduose nuo gruodžio 15 dienos duris uždarė visi ne didžiausios svarbos verslai. Nuo sausio mėnesio įvesta komendanto valanda, įsigaliojanti 9 valandą vakaro.

Tačiau pastarosiomis dienomis Nyderlanduose vėl atsirado daugiau užsikrėtusiųjų.

Albanijoje viltis žlugo

Kol Nyderlandų futbolo aistruoliai džiaugiasi atsiradusia galimybe patekti į stadioną, panaši viltis žlugo Albanijoje.

Albanijos futbolo federacija sekmadienio rungtynėms su Anglija Tirane vylėsi pamatyti 6 tūkst. 500 sirgalių, tačiau šalies sveikatos apsaugos ministerija tokio leidimo neišdavė.

„Siūlyčiau, kad visi paskiepyti žmonės galėti patekti į stadioną“, – taip savo prašyme rašė Albanijos futbolo federacijos vadovas Armandas Duka.

Antradienio duomenimis Albanijoje buvo paskiepyti apie 54 tūkstančiai žmonių. Šalies populiacija siekia 2,8 milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.