Pasaulio futbolo čempionato atrankoje – olandų pergalė ir pirmieji du Maltos įvarčiai pirmaujant

2020 metų pasaulio futbolo čempionato Europos zonos atrankos antrame ture pagaliau pergale džiaugėsi Nyderlandų rinktinė. Po ketvirtadienį pralaimėtos akistatos Turkijai olandai G grupėje susitvarkė su mūsų kaimynais Latvijos futbolininkais 2:0 (1:0).

 Olandai namie įveikė Latviją.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Olandai namie įveikė Latviją.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 11:14 PM, atnaujinta Mar 28, 2021, 12:03 AM

Be pergalių esantys latviai atsiliko nuo olandų atsiliko jau 32-ąją min., kai pasižymėjo Stevenas Berghuisas.

Nors Latvija bandė lyginti rezultatą, galiausiai 69 min. Luukas de Jongas padėjo tašką mače, o olandai įsirašė pirmąją pergalę.

Grupėje pirmauja turkai, kurie net 3:0 (2:0) netikėtai lengvai įveikė Norvegijos komandą.

Šioje grupėje didžiausią dienos pergalę iškovojo Juodkalnijos futbolininkai, sugebėję 4:1 (2:1) įveikti Gibraltarą. Tiesa, visus įvarčius pelnė tik juodkalniečiai, o į savo vartus kamuolį 30 min. įrideno Reece'as Styche'as.

Ne ką geriau sekėsi ir Estijos nacionalinei ekipai, kuri E grupėje krito nuo baltarusių. Antrame kėlinyje estai pirmavo 2:1, tačiau šeimininkai baltarusiai 63, 81 ir 83 min. įmušė tris įvarčius ir laimėjo 4:2 (1:1).

Antrąją pergalę iškovojo H grupėj iškovojo Rusija, šįkart įveikusi slovėnus 2:1. Nugalėtojus tempė Artiomas Dziuba, kuris įvarčius pelnė 26 ir 35 minutėmis.

Prie neįtikėtino rezultato šioje grupėje buvo Maltos žaidėjai, kurie po pirmo kėlinio prieš Slovakiją pirmavo 2:0.

Pasaulio pirmenybėse maltiečiai nė karto nepirmavo dviem įvarčiais, nebuvo įmušę dviejų įvarčių be atsako – 2001 metais Europos čempionato atrankoje Malta nusileido Čekijai 2:3, tačiau ekipa nepirmavo.

Bet maltiečių svajones slovakai labai greitai „nužudė“, 49 ir 53 min. pelnę du įvarčius ir išlyginę rezultatą. Kitą vertus, Malta išsaugojo tašką.

Neįtikėtinomis aistromis baigėsi serbų ir portugalų dvikova: po pirmo kėlinio po dviejų Diogo Jola įvarčių 11 ir 36 min. svečiai pirmavo, bet šeimininkai antrame kėlinyje išlygino rezultatą.

Per teisėjo pridėtą laiką Cristiano Ronaldo sugebėjo po serbų klaidos smūguoti pažeme ir kamuolys jau pilnai įriedėjo į vartus, tačiau serbai jį išmušė iš jų. Teisėjas nematė šio įvykio, o pasipiktinusiam C.Ronaldo parodė geltoną kortelę. 

Geriausias pasaulio futbolininkas iškart po finalinio švilpuko metė ant žemės kapitono raištį, o Portugalijos treneriai pasiūlė žaidėjams kuo greičiau palikti aikštę, nepagerbiant ir neatsisveikinant su arbitrais.

 

Pasaulio futbolo čempionato Europos zonos atranka

A grupė

Airija – Liuksemburgas 0:1.

Serbija – Portugalija 2:2.

E grupė

Čekija – Belgija 1:1.

Baltarusija – Estija 4:2.

G grupė

Nyderlandai – Latvija 2:0

Juodkalnija – Gibraltaras 4:1.

Norvegija – Turkija 0:3

H grupė

Rusija – Slovėnija 2:1.

Kroatija – Kipras 1:0.

Slovakija – Malta 2:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.