Kapitono raištį ant žemės sviedęs C. Ronaldo pratrūko: „Buvo pakenkta visai tautai“

Šeštadienį Belgrade vykusiose atrankos į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato rungtynėse vietos Serbijos vienuolikė sužaidė lygiosiomis 2:2 su Portugalijos futbolininkais.

Rezultatą persverti galėjęs C.Ronaldo įvartis nebuvo įskaitytas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rezultatą persverti galėjęs C.Ronaldo įvartis nebuvo įskaitytas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 9:54 AM, atnaujinta Mar 29, 2021, 11:01 AM

Europos čempionės titulą ginančios Portugalijos rinktinės kapitonas Cristiano Ronaldo po finalinio švilpuko liejo įsiūtį – paskutinėmis dvikovos minutėmis teisėjas nusprendė neįskaityti jo rezultatą persverti galėjusio įvarčio.

Pakartojimo metu buvo aiškiai galima įžvelgti, kad Serbijos gynėjas Stefanas Mitrovičius nespėjo laiku išmušti kamuolio, kuris jau buvo kirtęs vartų liniją.

Atrankos į pasaulio futbolo čempionatą metu epizodų peržiūros sistema VAR yra nenaudojama, todėl buvo nuspręsta palikti pirminį teisėjo verdiktą, kuris reiškė, kad švieslentėje degantys skaičiai išliko nepakitę.

Šis sprendimas įsiutino neįskaitytą įvartį pelniusį C.Ronaldo, kuris dėl nesuvaldytų emocijų buvo nubaustas geltona kortele. Negana to 36-erių puolėjas nuaidėjus finaliniam rungtynių švilpukui toliau apeliavo į rungtynių arbitrų sprendimą bei palikdamas aikštę sviedė kapitono raištį ant žemės.

Kiek vėliau futbolininkas paliko žinutę socialiniame tinkle „Instagram“.

„Būti Portugalijos rinktinės kapitonu yra viena iš didžiausių garbių ir privilegijų mano gyvenime. Visada dėl savo šalies esu pasiruošęs atiduoti jėgas ir niekas to niekada nepakeis.

Vis dėlto sunku susitaikyti, kai buvo pakenkta visai tautai. Turime pakelti galvas aukštyn ir laukti kito iššūkio. Pirmyn, Portugalija“, – rašė C.Ronaldo.

Kartu su Portugalija ir Serbija atrankos į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato A grupėje rungtyniauja Liuksemburgo, Azerbaidžano bei Airijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.