Kazlų Rūdos „Šilui“ rungtynės su „Dainava“ buvo ta naktis, kurios trūko prieš sezono pradžią

Po ketverių metų pertraukos į Lietuvos futbolo Pirmąją lygą grįžusio Kazlų Rūdos „Šilo“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius teigė, kad jam iki gero pasiruošimo trūksta vienos nakties.

 G.Jarmalavičius džiaugėsi gera repeticija.<br>Klubo nuotr.
 G.Jarmalavičius džiaugėsi gera repeticija.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-29 19:36, atnaujinta 2021-03-29 19:41

Tačiau pirmajame ture „Šilas“, įspūdingai sužaidęs dvikovos pabaigą, „nukalė“ Kretingos „Miniją“ ir į turnyrinę lentelę įsirašė pirmuosius tris taškus. Jau tuomet tiek komanda, tiek jos treneriai puikiai žinojo, kad iki antrųjų rungtynių turės dviejų savaičių pertrauką.

Norėdami tinkamai ja pasinaudoti, Kazlų Rūdos komanda nutarė sužaisti kontrolines rungtynes su Alytaus „Dainavos“ futbolininkais, kuriuos prieš sezono pradžią buvo nugalėję.

Tiesa, nuo tų rungtynių Dzūkijos sostinės komanda pasikeitė kardinaliai. Pasikeitė ir „Šilas“.

Šįkart mačas baigėsi kovingomis lygiosiomis 3:3.

„Nusprendėme keisti sistemą. Prieš sezoną į savo žaidimą bandėme integruoti schemą 4-3-3, bet galiausiai sugrįžome prie 4-2-3-1. Galvoju, kad šis sprendimas visai komandai leido žengti kokybišką žingsnį į priekį. Visi jaučiamės geriau, o rungtynės su „Dainava“ ir buvo ta naktis, kurios mums taip trūko prieš sezono pradžią“, – sakė „Šilo“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Nepaisant varžovų tituluotų pavardžių bei jų persikėlimo į A lygą, pirmajame kėlinyje iš esmės Kazlų Rūdos komanda varžovams pernelyg nenusileido, pirmi įmušė įvartį.

Nors G.Jarmalavičiaus treniruojama komanda sulaukė iš aikštės šeimininkų 2 įvarčių atsako per pirmą dvikovos dalį, o antroje dzūkai pranašumą padidino dar vienu įvarčiu, per paskutines penkias rungtynių minutes „Šilas“ spėjo rezultatą išlyginti.

„Nepaisant galutinio rezultato, labai džiaugiuosi šiomis rungtynėmis. Turėjome gerą sparingo partnerį, gavome kokybiškų pamokų. Puikiai suprantame, kad jų žaidėjų meistriškumas yra aukštesnio lygio, tačiau mums tai nesutrukdė sužaisti labai gero pirmojo kėlinio. Antras kėlinys buvo prastesnis, bet gauta nauda – sunkiai pamatuojama“, – dėstė G.Jarmalavičius.

Antrose sezono rungtynėse „Šilo“ laukia dvikova su „Panevėžio B“ atstovais. Pastarieji čempionato starte 0:6 buvo sutriuškinti Klaipėdos „Neptūno“.

„Iš tokių rungtynių kažką spręsti yra labai sudėtinga. Galbūt, tokį rezultatą lėmė startinis jaudulys, bet nelabai tikiu, kad panašus scenarijus su jais dar pasikartos. Su dublerių komandomis taip jau yra, kad vieną dieną gali sužaisti puikiai, bet kitą dieną – ne taip gerai. Tuomet vėl pasistiprinti keliais pagrindinės komandos žaidėjais ir iš esmės pakeisti savo veidą. Nepaisant visko, tikimės gerų rungtynių ir taškų“, – komentavo G.Jarmalavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.