Lietuvius laukti privertę šveicarai išjuokė per aukštus vartus: gėdinga, įvartį praleidome dar prieš rungtynes

Sekmadienį 21 val. 45 min. Lietuvos laiku turėjusi prasidėti atrankos į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą dvikova tarp Šveicarijos ir Lietuvos futbolo vienuolikių sulaukė netikėtų nesklandumų.

Prieš pat Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių akistatą prireikė keisti vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Prieš pat Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių akistatą prireikė keisti vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 10:31 AM, atnaujinta Mar 29, 2021, 11:03 AM

Prieš pat dvikovos startą Sent Galeno stadione kilo sąmyšis, kai akistatos arbitrai liko nepatenkinti vienų iš vartų konstrukcija. Likus 9 minutėms iki oficialios rungtynių pradžios vienų vartų skersinis buvo apie 10 centimetų aukštesnis nei to reikalauja FIFA reglamentas.

„Likus vienai minutei iki rungtynių pradžios pagaliau pavyksta pajudinti vartus. Neįtikėtina! Pirmąjį įvartį praleidome dar net neprasidėjus dvikovai. Gėdinga“, – situacija šmaikščiai apibūdino blick.ch Šveicarijos naujienų portalas.

Išmontuoti vartai buvo pakeisti naujais, o daugiau nei 15 minučių užsitęsę darbai lėmė, kad tik 22 val. 1 min. komandoms buvo leista žengti į aikštelę.

Vis dėlto aikštės šeimininkų rūpesčiai nesibaigė – vienas iš rungtynių teisėjų pastebėjo skylę naujų vartų tinkle. Stadiono darbuotojas šią problemą išsprendė panaudodamas lipnią juostą.

„Prieš apšilimą vartus pamatavo teisėjai ir buvo nustatyta, kad viskas atitiko taisykles. Apšilimo metu mūsų (Šveicarijos – red.) vartininkų treneris Patrickas Foletti pastebėjo, kad kairės pusės vartų skersinis yra per aukštas. Kadangi vartų suremontuoti nepavyko, buvo nuspręsta panaudoti naujus vartus.

Turbūt gausime baudos čekį iš UEFA“, – situacija komentavo Šveicarijos futbolo federacijos atstovas spaudai Adrianas Arnoldas.

Lrytas.lt primena, kad kiek vėliau nei planuota startavusią dvikovą 1:0 laimėjo Šveicarijos futbolininkai. Vienintelis dvikovos įvartis krito dar 2-ąją akistatos minutę, o jo autoriumi tapo Xherdanas Shaqiri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.