Šveicarijos žiniasklaida grožėjosi ne futbolu, bet virš stadiono švietusiu mėnuliu

Vartų keitimo istorija sekmadienį vakare buvo įdomiausias įvykis Sankt Galeno stadione. Dėl to kone vieningai sutarė Šveicarijos futbolo apžvalgininkai, per pasaulio čempionato atrankos rungtynes pasigedę ir įvarčių, ir kūrybingesnio šveicarų futbolininkų žaidimo. Šveicarijos žiniasklaida džiaugėsi tik dėl to, kad šios šalies rinktinė atliko pareigą ir, nugalėjusi Lietuvos komandą 1:0, papildė sąskaitą trimis taškais.

Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>lff.lt nuotr.
Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>lff.lt nuotr.
Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Lietuvos futbolininkai patyrė nesėkmę Šveicarijoje.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 12:49 PM, atnaujinta Mar 29, 2021, 3:45 PM

Šveicarijos futbolo apžvalgininkų lūkesčiai prieš rungtynes su lietuviais buvo gerokai didesni. Ypač po to, kai Šveicarijos rinktinė ketvirtadienį išvykoje per ketvirtį valandos įmušė tris įvarčius į Bulgarijos komandos vartus. Pakartoti taiklių smūgių liūties sekmadienį namie žaidžiant su lietuviais nepavyko, todėl žiniasklaidoje vyravo nusivylimo gaidos.

„Šveicarija savo pareigą atliko neįtikinamai“, – antraštėje aiškią nuomonę apie Šveicarijos futbolininkų žaidimą pareiškė sport.ch interneto svetainė.

„1:0 prieš Lietuvą ir keista vartų istorija prieš rungtynes. Tai viskas, ką galima pasakyti apie Šveicarijos rinktinės pasirodymą. Trys taškai po nuobodaus vakaro buvo geras atlygis“, – nusprendė „Tages Anzeiger“ dienraštis.

„Per 1:0 laimėtas rungtynes su silpna Lietuvos rinktine Šveicarijos komanda nespindėjo, bet atliko pareigą“, – rašė „La Liberte“ dienraštis. „Pergalė, tik pergalė“, – antraštėje parašė dienraštis „La Matin“, taip pat turėdamas omenyje, kad Šveicarijos rinktinė tris taškus iškovojo neparodžiusi gero žaidimo.

„Šveicarijos rinktinė per antrąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes šventė antrąją pergalę. Rezultatas žaidžiant su lietuviais turėjo būti daug didesnis negu 1:0“, – neabejojo „20min“ dienraštis.

„Xherdanui Shaqiri nereikėjo nė šimto sekundžių, kad įmuštų. Po to Šveicarijos rinktinei nekilo jokio pavojaus, bet ir ji pati nepajėgė nieko padaryti“, – dviem sakiniais vos ne visus rungtynių įvykius aprašė „Neue Zurcher Zeitung“ dienraštis.

Nors atrankos turnyras ką tik prasidėjo, „La Matin“ jau padarė išvadą, kad varžovai nesukels problemų dviem grupės favoritėms Šveicarijos ir Italijos rinktinėms. Komandos kovoja dėl vieno tiesioginio kelialapio į pasaulio pirmenybes, todėl svarbus gali būti ne tik kiekvienas taškas, bet ir kiekvienas įmuštas ar praleistas įvartis.

„Šveicarijos rinktinė tapo komanda, iš kurios specialistai laukia daugiau nei šiaip pergalės. Laukia aiškios ir triuškinamos pergalės. Šioje grupėje įvarčių skirtumas, varžantis su kaimynais iš kitos Alpių pusės, gali būti labai svarbus. Todėl pikta dėl šveicarų nesėkmių šturmuojant lietuvių vartus“, – mažu įvarčių skaičiumi nusivylė „La Matin“.

Lietuvos rinktinė šveicarams padarė tokį įspūdį, kokio ir buvo laukiama.

„Varžovė? Varžovė buvo Lietuva, pasaulio reitinge 129-ąją vietą užimanti futbolo nykštukė. Lietuviai nepasirodė gerai, bet aistringai gynėsi ir, kaip tik galėjo, užtvėrė savo baudos aikštelę. To užteko, kad šveicarams būtų nejauku. Lietuviai galėjo bet kurią akimirką atlikti atsitiktinį sėkmingą smūgį, už kurį Šveicarija būtų brangiai sumokėjusi“, – rašė Sankt Galene leidžiamas „Tagblatt“ dienraštis.

„Šveicarai, žaisdami su labai silpna Lietuvos rinktine, apsiribojo ilgu kamuolio valdymu ir tolimais perdavimais. Tuo tarpu svečiai visą dėmesį skyrė gynybai ir nekišo nosies į puolimą. Šveicarijos rinktinė buvo apsnūdusi ir beveik nesukūrė progų. Šias rungtynes galima pamiršti, nes lietuviai tiesiog neturėjo pajėgų, galinčių kelti pavojų“, – varžovų pajėgumą įvertino sport.ch.

„Žaidimui trūko kokybės. Pirmasis kėlinys nebuvo geras, o antrasis – buvo nuobodus, – žiovavo „Tages Anzeiger“ dienraštis. – Buvo daug laiko pasigrožėti danguje nuostabiai švietusiu mėnuliu.

Tokių rungtynių būna, nes atrankos turnyruose gali dalyvauti visos komandos, neatsižvelgiant į tai, ar jos yra pakankamai stiprios. Visi Lietuvos futbolininkai gynė savo vartus ir net nebandė pakeisti įvykių eigos. Pirmasis jų išpuolis baigėsi kampiniu 39-ąją minutę, o kiti bandymai buvo nepavojingi. Šveicarai diktavo sąlygas, ir tai buvo suprantama, tačiau nedominavo taip, kaip rungtynių su bulgarais pirmajame kėlinyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.