Čempionų lygos išsišokėliai „Porto“ futbolininkai nepralaužė geležinės „Chelsea“ gynybos, o patys suklydo dukart

Čempionų lygos ketvirtfinalyje trečiadienį Sevilijoje kovą pradėjo „Porto“ ir Londono „Chelsea“. Šeimininkų teisėmis žaidę portugalai pirmąjį mačą pralaimėjo 0:2 (0:1), o antrasis balandžio 13-ąją taip pat bus žaidžiamas Sevilijoje.

 Pirmą įvartį pelnė M.Mountas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pirmą įvartį pelnė M.Mountas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Th.Tuchelis pakeitė Londono komandos žaidimą.<br> PA/Scanpix nuotr.
Th.Tuchelis pakeitė Londono komandos žaidimą.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-07 21:56, atnaujinta 2021-04-08 00:18

Tvirtą gynybinį futbolą rodančios „Chelsea“ ekipos pergalę nukalė Masono Mounto (31-ąją min.) ir Beno Chilwello (85) įvarčiai.

Favoritu laikomas Anglijos klubas išlieka padėties šeimininkas ir po šešių dieną tame pačiame stadione galės ramiai užbaigti tvarkyti reikalus.

Prieš rungtynes. „Chelsea“ mėgins pateisinti favoritės vardą ir nenudegti nuo didžiausių šio sezono Čempionų lygos išsišokėlių „Porto“ futbolininkų.

„Porto“ ekipa gyvena permainingomis nuotaikomis. „Porto“ šiuo metu Portugalijoje laimėjusi keturis mačus iš eilės, tačiau yra praradusi beveik visus šansus kovoti dėl titulo.

Vis dėlto niekas nesitikėjo, jog būtent „Porto“ sugebės aštuntfinalyje išmesti Cristiano Ronaldo vedamą Turino „Juventus“ ekipą. Po pratęsimo triumfavusi „Porto“ tapo didžiausia ketvirtfinalio išsišokėle.

„Porto“ užtikrintai atrodė ir grupių etape, kuriame su 4 pergalėmis, 1 lygiosiomis ir 1 pralaimėjimu į priekį praleido tik „Manchester City“ bei su 13 taškų tapo antra geriausia antrųjų vietų komanda.

Tuo metu „Chelsea“ atgimė po Thomo Tuchelio atėjimo sausio pabaigoje ir pradėjo dominuoti gynyboje. Vis dėlto praėjusį savaitgalį „Chelsea“ buvo tiesiog sutrypti „West Brom“ ekipos ir į Portugaliją išvyko po 2:5 pralaimėjimo.

Iki šio mačo „Chelsea“ su Th.Tucheliu laimėjo 10 kartų, triskart sužaidė lygiosiomis ir per 13 rungtynių net 11 kartų išlaikė „sausus“ vartus.

Tai pirmosios Th.Tuchelio rungtynės Čempionų lygoje prie „Chelsea“ ekipos vairo.

Rungtynių statistika

„Porto“ – Londono „Chelsea“ 0:2 (0:1).

Masonas Mountas (31), Benas Chilwellas (85).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.