Futbolo legendos pasmerkė Superlygos idėją: tai yra gėda ir nusikaltimas prieš sirgalius

„Tai yra nusikaltimas“, – apie Europos Superlygos įkūrimą prakalbo „Manchester United“ klubo legenda Gary Neville'as.

G.Neville'as ir Seras A.Fergusonas.<br>ImgagoImages/Scanpix nuotr.
G.Neville'as ir Seras A.Fergusonas.<br>ImgagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 9:18 PM

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį buvo oficialiai pranešta apie naują žingsnį Europos klubiniame futbole.

12 futbolo klubų nusprendė pasukti skirtingais keliais su UEFA organizacija ir įsteigė naują turnyrą – Europos Superlygą.

Šią idėją palaiko Anglijos, Ispanijos bei Italijos komandos – iš viso 12 steigėjų: „Manchester United“, „Manchester City“, „Chelsea“, „Arsenal“, „Tottenham“, „Liverpool“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Madrido „Atletico“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“ ir „Milan“.

Vos tik pasirodžius pirmiesiems pranešimams apie galimą Europos futbolo revoliucijai prilygsiantį įvykį, daugelis futbolo bendruomenės atstovų pasmerkė šią idėją.

Vienas jų – „Manchester United“ klubo legenda G.Neville'as, kuris „Sky Sports“ eteryje negailėjo karčių žodžių tiek savo buvusiai komandai, tiek ir visai Europos Superlygai.

„Tai yra komedija. Ar „Arsenal“ žais šioje lygoje? Jie ką tik sužaidė lygiosiomis su „Fulham“. Iš visų šešių šiame turnyre rungtyniausiančių Anglijos klubų turi būti atimti taškai.

Jau 40 metų esu „Manchester United“ fanas, tačiau dabar esu pasišlykštėjęs tiek „Manchester United“, tiek ir „Liverpool“ elgesiu.

Tai yra visiškas apsimetinėjimas. „Liverpool“ žengia su daina „You'll Never Walk Alone“ (Tu niekada neisi vienas – red.) ir deklaruoja, kad tai sirgalių klubas. „Manchester United“ klubą prieš 100 metų įkūrė darbininkai, tačiau dabar yra bėgama nuo bet kokios konkurencijos.

Aš nesu prieš pinigus futbole, tačiau visada turi išlikti sąžiningumo ir konkurencijos principai. Šiuo metu nei „Manchester United“, nei „Arsenal“ nežaidžia Čempionų lygoje. Šie klubai virto futbolo kratiniu.

Atimkite iš šių komandų taškus dar rytoj. Atimkite ir pinigus bei nustumkite į turnyrinės lentelės dugną. Jūs privalote imtis veiksmų, nes tai yra nusikaltimas“, – nusivylimo neslėpė Mančesterio klubo legenda.

G.Neville'ui pritarė ir kitas legendinis „Manchester United“ ekipos futbolininkas Rio Ferdinandas.

„Tai yra gėdinga, esu labai nusivylęs. Visą tai prieštarauja futbolui, tai – uždara parduotuvė, kuriuose egzistuoja tik viena prekė – pinigai“, – kritikos negailėjo 12 metų Mančesterio klube praleidęs futbolininkas.

Komandos simboliu laikomas auksinių „United“ pergalių kalvis Seras Alexas Fergusonas taip pat pasmerkė Superlygos idėją.

„Šios lygos įkūrimas nublokštų Europos klubinį futbolą 70 metų atgal“, – pridūrė legendinis „Raudonųjų velnių“ treneris.

„Liverpool“ sprendimą prisijungti prie Superlygos kritikavo ir ne vienerius metus šioje komandoje rungtyniavęs Jamie Carragheris.

„Gėda tuo, kuo mes pavirtome. Bent pagalvokite apie tuos žmonės, kurie kūrė šį klubą“, – į Liverpulio ekipos pranešimą sureagavo buvęs futbolininkas.

Superlygos idėja sulaukė ne tik futbolo, bet ir politinių asmenybių pasmerkimo. Socialiniame tinkle „Twitter“ savo nuomonę išsakė ir Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas

„Šios lygos planai daro žalą futbolui, todėl mes remiame vadovus, kurie nusprendė imtis veiksmų prieš tai.

Superlyga kenktų vietiniams čempionatams, o tai kelią nerimą ir mūsų šalies futbolo gerbėjams. Klubai turi atsakyti savo sirgaliams ir visai bendruomenei prieš priimdami tolimesnius sprendimus“, – rašė jis.

Nors šią idėja palaikė rimtos Europos ekipos, vis dėlto Vokietijos ir Prancūzijos klubai šiame „revoliuciniame“ projekte dar nedalyvauja – Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“ paaiškino, kad nežada atsisakyti aiškiai sudėliotų struktūrų ir varžybų modelių.

Iš viso varžybose turėtų varžytis 20 ekipų, suskirstytų į dvi grupes. Kovos vyks savaitės viduryje – tad klubai galės varžytis ir vieniniuose čempionatuose, jei leis rimtai ant šio turnyro užpykusi UEFA.

Į lemiamų kovų etapą prasimuš po tris geriausias grupės komandas, o ketvirtas ir penktas vietas iškovojusios ekipos žais atkrintamųjų kovų etapą.

„Sky Sport Italia“ skelbia, kad UEFA visiems klubams, kurie žada žaisti Superlygoje jau rengia ieškinius – kiekviena ekipa UEFA gali patenkinus tuos ieškinius sumokėti 50-60 mlrd. eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?