Kuriamai Superlygai – atsakas: Čempionų lygoje rungtyniaus 36 komandos ir nebus jokių grupių

UEFA vykdomasis komitetas pirmadienį vienbalsiai palaikė pasiūlymą dėl naujo Čempionų lygos formato. Nuo 2024 metų svarbiausiame Europos klubų turnyre rungtyniaus 36 komandos.

 UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 5:18 PM

Šis sprendimas yra atsakas į sekmadienį paviešintus planus kurti naują Europos klubų Superlygą.

UEFA posėdyje dalyvavo ir Europos klubų asociacijos (ECA) atstovai, kurie jau penktadienį parėmė tokį pasiūlymą, tad nuo pirmadienio jis laikomas priimtu.

Tai reiškia, kad nuo 2024 metų nebus tradicinių 8 grupių po 4 komandas.

Vietoj jų bus didžiulė 36 komandų grupė, kurioje kiekviena komanda sužais ne po šešerias, o po 10 rungtynių.

Komandų poras kiekviename ture lems burtai.

Aštuonios geriausios komandos iškart pateks į aštuntfinalį, o 9-24 vietas užėmusios žais šešioliktfinalio mačus.

Komentuodamas naują formatą UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas sakė: „Šis naujas formatas palaiko šalies žaidimo statusą ir ateitį visoje Europoje. Jis išlaiko principą, kad pasirodymas šalies varžybose turėtų būti raktas patekimui į turnyrą ir dar kartą patvirtina solidarumo principus žaidžiant ir atviros konkurencijos principus.

Šis formatas išsaugos bet kurios Europos komandos svajonę dalyvauti UEFA Čempionų lygoje dėl aikštėje pasiektų rezultatų ir leis užtikrinti ilgalaikį gyvybingumą, klestėjimą ir augimą visiems Europoje, o ne tik mažai grupelei.

Futbolas yra socialinis ir kultūrinis lobis, praturtintas vertybėmis, tradicijomis ir emocijomis, kuriomis dalijamasi visame žemyne. Kaip Europos žaidimo valdymo organui ir atsakingiems prižiūrėtojams, UEFA tenka vaidmuo saugoti šį palikimą, tuo pačiu skatinant teigiamą futbolo raidą Europoje. nacionalinėms asociacijoms, lygoms, klubams, žaidėjams ir sirgaliams visais lygmenimis. Štai kodėl per pastaruosius dvejus metus mes vykdėme išsamų konsultacijų procesą, dėl kurio vienbalsiai palaikėme mūsų pasiūlymą, ir mes esame įsitikinę, kad šiomis reformomis pasiekiami šie tikslai.“

„UEFA sureagavo į Superlygos įkūrimą“, – taip šį žingsnį įvertino ESPN.

Turtingųjų Europos klubų noras atsiskirti nuo kitų siutina sirgalius, kurie kreipėsi į buvusį ECA vadovą ir Turino „Juventus“ prezidentą Andrea Agnelli.

„Reforma tik pagilins prarają tarp turtingųjų ir likusių, sunaikins nacionalinius tvarkaraščius ir lems, kad sirgaliai turės skirti dar daugiau laiko ir pinigų savo komandoms. Pastaraisiais metais besąlygiškai rėmėme savo komandas pirkdami abonementus rungtynėms, kurių nematysime, ir televizijai, kuri rodė bedvases tuščias tribūnas. Jūs tuo metu dirbote užkulisiuose, kad rastumėte naujų būdų siurbti mūsų kraują. Reikalaujame, kad atsisakytumėte savo lengvabūdiškų planų. Taip pat raginame futbolo valdžią nustoti nuolaidžiauti elito klubams ir imtis priemonių, kad būtų apsaugota futbolo ateitis“, – sakoma sirgalių laiške.

Kol kas belieka tik spėlioti, kas žais naujoje Čempionų lygoje, jei bus įkurta ir savo varžybas pradės Superlyga.

Superlygą įkūrė 12 klubų: „Manchester United“, „Manchester City“, Londono „Chelsea“, „Arsenal“, „Tottenham Hotspur“, „Liverpool“, Milano „Inter“, „Milan“, Turino „Juventus“, Madrido „Real“, Madrido „Atletico“ ir „Barcelona“.

Prie jų gali prisijungti trys klubai – tikimasi, kad tai bus Miuncheno „Bayern“, „Leipzig“ ir „Porto“.

Likusios penkios komandos į turnyrą turėtų patekti pagal praėjusio sezono rezultatus.

UEFA grasina pabėgėliams sankcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.