UEFA iškėlė vėzdą: Superlygos klubų futbolininkams bus uždrausta atstovauti savo šalims

Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA) pirmadienį pareiškė, kad žaidėjams iš Superlygą kuriančių klubų bus draudžiama atstovauti savo šalims per Europos ir pasaulio čempionatus.

 UEFA imsis sankcijų.<br> PA/Scanpix nuotr.
 UEFA imsis sankcijų.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-19 17:40

12 klubų paskelbti planai kurti atskirą Superlygą yra „kelių rinktinių klubų gėdingas, savanaudiškas siūlymas, paskatintas vien tik godumo, – pirmadienį pareiškė UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Europos futbolą kontroliuojančios institucijos vadovas pridūrė, kad šis žingsnis yra „spjūvis į veidą visiems futbolo aistruoliams“.

A.Čeferinas pakartojo, jog šių klubų žaidėjai negalės žaisti savo šalių rinktinėse, tad negalės dalyvauti ir tarptautiniuose turnyruose, tokiuose kaip dėl koronaviruso pandemijos atidėtas 2020 metų Europos futbolo čempionatas.

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas, kuruojantis „europietiško gyvenimo būdo apsaugos“ sritį, anksčiau pirmadienį pasmerkė planus kurti atskirą Europos Superlygą. „Privalome ginti vertybinį Europos sporto modelį, pagrįstą įvairove ir įtraukimu“, – po klubų pranešimo socialiniame tinkle „Twitter“ parašė eurokomisaras Margaritis Schinas.

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir šešios pasaulio futbolo konfederacijos anksčiau pareiškė, kad klubai, įsitraukę į šį projektą, bus pašalinti iš visų Europos, pasaulio ir vietinių turnyrų, o jų žaidėjams bus uždrausta rungtyniauti nacionalinėse rinktinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.