Futbolo A lygos 8-ajame ture lyderių ketvertas bandys išvengti nuostolių

Lietuvos futbolo A lygoje antradienį bei trečiadienį bus sužaisti dar penki mačai. Oficialiai tai bus ketverios 9-ojo turo rungtynės bei viena 18-ojo turo akistata, o realiai – aštuntasis turas.

A lygoje pirmauja Marijampolės klubas.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
A lygoje pirmauja Marijampolės klubas.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 3:24 PM, atnaujinta Apr 20, 2021, 3:33 PM

Vilniaus „Žalgiris“ – Telšių „Džiugas“. Balandžio 20 dieną 17 val. Vilnius, LFF stadionas.

Pirmą kartą šiame sezone pralaimėjęs „Žalgiris“ sieks reabilituotis dvikovoje su 5-oje pozicijoje žengiančiais žemaičiais.

Žalgiriečiai nusileido į 3-iąją turnyro lenteles vietą ir pagal prarastus taškus atsilieka tiek nuo Marijampolės „Sūduvos“, tiek nuo „Panevėžio“. Susidūrime su „Džiugu“ sunku tikėtis „Žalgirio“ kluptelėjimo, tačiau realu, kad Vladimiras Čeburinas suteiks šansų mažiau žaidžiantiems futbolininkams. Gynėjas Djibrilis Diaw dar nėra sužaidęs nė vienos minutės, Mantas Kuklys rungtyniavo 102 minutes, Matas Vareika – vos 22 minutes, o Marko Karamarko, Jakubas Sylvestras ir Francis Kyeremeh taip pat gali pakeisti komandos draugus.

Be Tomo Rapalavičiaus bei Leonardo Antonio vertęsi džiugiečiai pirmą kartą šiame sezone skaudžiai kapituliavo, per kelias minutes praleisdami net 3 įvarčius. Nesėkmingas rungtynes sužaidė ir vartininkas Povilas Survila, kurio artimiausiame mače turbūt nepamatysime – pagal įprastą rotaciją į vartų stačiakampį turėtų sugrįžti Marius Paukštė. Strategas Marius Šluta praeitame susitikime net keturis žaidėjus pakeitė dar nesužaidus valandos, tad svečiai iš Telšių turės kiek daugiau jėgų mesti iššūkį čempionams.

Marijampolės „Sūduva“ – Alytaus „Dainava“. Balandžio 20 dieną 19 val. Marijampolė, „Hikvision“ arenos maniežas.

9-ajame ture taip pat susigrums pirmą ir paskutinę vietas turnyro lentelėje užimančios ekipos.

„Sūduva“ nukovė čempioną, pratęsė pergalių seriją iki šešių ir išsilaikė turnyro lentelės viršūnėje. Akivaizdus šio mačo favoritas yra būtent Marijampolės klubas ir šioje akistatoje, kaip ir susidūrime su „Džiugu“, gali būti mesti į kovą mažiau rungtyniaujantys futbolininkai. Galima išskirti Mikelį Gurrutxagą, Povilą Leimoną, Cataliną Tirą arba Aleksandrą Makasį – pastarasis puolėjas pelnė pergalingą įvartį dvikovoje su „Žalgiriu“, o yra sužaidęs vos 41 minutę, tad jam žaidybinė praktika yra išties reikalinga.

Prie negalėjusio žaisti dueto – Lino Savasto ir Lino Klimavičiaus – prisijungė ir Deivydas Matulevičius, tačiau be šių trijų žaidėjų dainaviečiai labai solidžiai grūmėsi prieš „Kauno Žalgirį“ ir galėjo tikėtis geresnio rezultato, jei būtų realizavę vieną iš susikurtų gerų progų. Žaidžiant atakos smaigalyje Cyrille'ui Tchayi Tchambai, „Dainava“ buvo išties pavojinga kontratakose. Pastarąjį kartą 2014 metais vykusi Alytaus ir Marijampolės klubų akistata „Optibet A lygoje“ grįžta su įdomiais akcentais: prieš buvusią komandą žais Paulius Golubickas, o Gustas Zabita, Renatas Banevičius ar „Sūduvos“ peržiūroje dalyvavęs C. Tchayi Tchamba turės daug noro parodyti save iš geriausios pusės.

Vilniaus „Riteriai“ – „Panevėžys“. Balandžio 20 dieną 21 val. Vilnius, LFF stadionas.

Dvi puikias pergales iškovoję „Riteriai“ stos į kovą su dar vienu potencialiu konkurentu kovoje dėl medalių.

Dominyko Barausko iškritimas iš rikiuotės kol kas fatališkų pasekmių sostinės klubui neturi – puiki pergalė Telšiuose leido pagerinti poziciją turnyro lentelėje. „Riteriai“ vos per du mačus įsitaisė tarp rezultatyviausių čempionato komandų. Prie to prisideda ne tik atakuojantys žaidėjai kaip Marko Pavlovskis, Lukas Kochanauskas ar Mindaugas Grigaravičius, bet ir gynėjai, kurių priešakyje – Valentinas Jeriomenka ir Valdemaras Borovskis. Vilniaus klubas turi gerą progą po šio mačo pakilti į 5-ąją vietą ir ja sieks pasinaudoti.

Kaip ir buvo galima tikėtis prieš sezoną, panevėžiečių gynyba ne visada blizga ir to netgi nereikėtų susieti su tuo, kad vartų stačiakampyje rungtyniauja jaunasis Danas Šimkevičius – vartininkas dažniausiai tiesiog neturi galimybių išgelbėti komandos po klaidų gynyboje. Kita vertus, panevėžiečių puolimas su 15 įvarčių yra akivaizdžiai geriausias visoje lygoje, net 13 taiklių smūgių buvo atlikta per pastarąsias per ketverias rungtynes. Praeitoje akistatoje buvo pataupyti lyderiai, tokie kaip Elivelto, Tautvydas Eliošius ar Rafaelis Floro, kuriuos vėl turėtume pamatyti starto sudėtyje.

Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ – „Kauno Žalgiris“. Balandžio 21 dieną 18 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Trečiadienį sirgalių laukia įdomus derbis, kurio rezultatą prognozuoti pakankamai sunku.

„Hegelmann Litauen“ komanda patyrė nesėkmę po trejų nepralaimėtų rungtynių iš eilės, nors dvikovos su Gargždų „Banga“ pabaigoje buvo netoli išlyginamojo įvarčio. Maloniu akcentu Andriui Skerlai tapo Thompsono Gavi sugrįžimas, kuris galbūt ne šiose rungtynėse, tačiau artimiausiu metu turėtų sugrįžti į starto sudėtį. Derbis gali įgauti tikrai įdomų atspalvį, kadangi Kauno rajono ekipoje rungtyniauja tokie buvę žalgiriečiai kaip Gabrielius Zagurskas, Aurimas Raginis ar Matas Dedura, o Rokas Krušnauskas būtent iš „Kauno Žalgirio“ persikėlė į Armėniją.

„Kauno Žalgiris“ grįžo į pergalingą ritmą, nors akistata su „Dainava“ rezultato atžvilgiu turbūt nebuvo ta, kurios žalgiriečiai norėjo. Pozityvus ženklas yra tas, kad, balandį aprimus Linui Pilibaičiui bei Philipui Otelei, pirmuoju taikliu smūgiu pasižymėjo Michaelas Thuique'as. Roko Garasto treniruojama komanda praleidžia po mažiau nei įvartį per susitikimą, tačiau, atmetus įspūdingą pergalę prieš „Nevėžį“, komandos puolimas toli gražu nepasižymi stabilumu bei rezultatyvumu. „Kauno Žalgiris“ laikytinas šio derbio favoritu, bet kovos reikia laukti išties atkaklios.

Gargždų „Banga“ – Kėdainių „Nevėžis“. Balandžio 21 dieną 20 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Dvi iš eilės pergales iškovojusi „Banga“ turi gerą galimybę pratęsti sėkmingą seriją.

Gargždiškiai priminė praėjusio sezono komandą – abiejuose laimėtuose mačuose demonstravo gerą gynybą ir nepraleido įvarčio, o tai leido pakilti iš paskutinės pozicijos, nors ekipos puolimas dar toli gražu neįsibėgėjo. „Banga“ pasižymi geru žaidimu kontratakose ir dažnai pristinga kūrybos rengiant pozicines atakas, tad šis mačas neturėtų būti toks lengvas, koks gali pasirodyti. „Nevėžis“ turėtų skirti didelį dėmesį gynybai ir čia gargždiškiams bus svarbu kuo greičiau pelnyti pirmą įvartį.

Kėdainių klubas nutraukė ilgą seriją, kai negalėjo pelnyti įvarčio ir „Panevėžį“ nubaudė dviem kontratakomis – tą padarė Motiejus Burba ir Aretas Gėgžna. Jeigu į rikiuotę negrįš praėjusį sezoną „Bangoje“ žaidęs Julius Kasparavičius ar kitas atakuojantis žaidėjas, būtent šis duetas turėtų kelti didžiausią grėsmę šeimininkų vartams. Neabejotina, kad Vitalijaus Stankevičiaus kariauna atliko išvadas po prastos gynybos standartinių padėčių – „Nevėžis“ turi pakankamai aukštų žaidėjų ir beveik 2 metrų ūgio vartininką, kad nuo tokių situacijų gintųsi sėkmingiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.