Ispanai trimituoja: Anglijos klubai pabėgo iš Superlygos dėl veidmainiško UEFA pažado

Naktį iš antradienio į trečiadienį šešiems Anglijos klubams pasitraukus iš Europos Superlygos projekto, futbolo revoliucijai prilyginta idėja ėmė grimzti vis gilyn.

UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-21 11:00

Nors pagrindinė Anglijos komandų sugrįžimo į UEFA šeimą priežastis įvardijama kaip fanų bei vietos valdžios sukeltas spaudimas, Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad nebuvo apsieita ir be pinigų.

„Mundo Deportivo“ žurnalistas Pablo Planas praneša, kad Ispanijos portalo žiniomis, visi šeši Europos Superlygą palikę Anglijos klubai turėtų savo kišenę papildyti nemažomis UEFA pažadėtomis premijomis.

Vis dėlto tikslios sumos nėra nurodytos. Portalas taip pat pabrėžė, kad tokio pasiūlymo nesulaukė nei Ispanijos, nei Italijos klubai.

Pasitraukus Londono „Chelsea“, „Manchester United“, „Liverpool“, „Arsenal“, „Tottenham Hutspur“ ir „Manchester City“ klubams Europos Superlygos projekte liko Madrido „Real“, „Barcelona“, Madrido „Atletico“, „AC Milan“, Milano „Inter“ ir „Turino Juventus“ ekipos.

Po Anglijos komandų pasitraukimo lygos vadovybė prakalbo apie Superlygos pertvarkymą.

„Atsižvelgdami į dabartines aplinkybes, iš naujo svarstysime tinkamiausius žingsnius šiam projektui performuoti“, – sakoma Superlygos pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.