Sujudimas Argentinoje: D. Maradonos mirties aplinkybių tyrimas atskleidė jo gydytojų klaidas

Medikų komisija, ištyrusi legendinio argentiniečių futbolininko Diego Maradonos mirties aplinkybes, priėjo išvados, kad gydytojai jam nesuteikė reikiamos pagalbos. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „Clarin“, remdamasis savo šaltiniais.

Argentinoje vyksta tyrimas dėl D.Maradonos mirties.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Argentinoje vyksta tyrimas dėl D.Maradonos mirties.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 11:44 AM, atnaujinta Apr 27, 2021, 11:47 AM

„Atsižvelgiant į D.Maradonos medicininius rodiklius, jis turėjo būti gydomas kitaip“, – cituoja komisijos išvadą leidinys.

Specialistų nuomone, Maradonos gydytojas Leopoldas Luque ir psichiatrė Agustina Cosachov neskyrė reikiamo dėmesio jį kamavusioms širdies problemoms bei cirozei ir neužtikrino jam deramos priežiūros.

Kaip pranešė televizijos kanalas „Todo Noticias“, remdamasis savo šaltiniais, komisija taip pat nustatė, kad Maradona mirė miegodamas praėjusių metų lapkričio 25 d. tarp 4 val. ir 6 val.

Greitosios pagalbos gydytojų nurodytas mirties laikas buvo 13 val. 15 min.

Naujoji informacija prieštarauja slaugytojos Dahianos Giselos Madrid parodymams. Ji iš pradžių teigė rytą užėjusi į buvusio futbolininko kambarį, bet vėliau prisipažino jo nemačiusi, tik girdėjusi, kaip jis vaikšto po kambarį maždaug 7 val. 30 min.

Kaip rašo „Clarin“, kai kurių teisininkų nuomone, komisijos ataskaita gali paskatinti sugriežtinti kaltinimus Maradonos mirties byloje nuo „mirties sukėlimo dėl neatsargumo“ (iki 5 metų kalėjimo) iki „mirties sukėlimo dėl netiesioginės tyčios“ (nuo 8 iki 25 metų kalėjimo) arba „pagalbos nesuteikimo, sukėlusio mirtį“ (nuo 5 iki 15 metų kalėjimo).

Šiuo metu byloje yra septyni kaltinamieji, tarp jų – L.Luque, A.Cosachov ir D.H.Madrid.

Visa komisijos ataskaita turi būti paskelbta gegužės mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.