Kauno „Inkaro“ futbolo klubas savo reputaciją nuleido į tualetą – pasiuntė homofobišką žinutę miesto merui

Atgijęs Kauno „Inkaro“ futbolo klubas lygioje vietoje paslydo – socialiniame tinkle feisbuke išplatino netikėtą ir labai homofobišką žinutę, skirtą Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui.

„Inkaro“ klubas pasiuntė žinutę Kauno merui.<br> feisbuko nuotr.
„Inkaro“ klubas pasiuntė žinutę Kauno merui.<br> feisbuko nuotr.
„Inkaro“ klubas pasiuntė žinutę Kauno merui.<br> feisbuko nuotr.
„Inkaro“ klubas pasiuntė žinutę Kauno merui.<br> feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 6:09 PM

„Pasiūlymas Kauno merui V.Matijošaičiui, – rašoma Kauno klubo feisbuko paskyroje. – FC Inkaras siūlo Kauno merui suteikti leidimą 09.04 LGTB eitynes organizuoti Vilijampolėje, Raudondvario plente. Plentas platus, galintis priimti daug šios eisenos žmogučių. Mes manome, kad tai galėtų būti pirmosios ir paskutinės eitynės Kaune.“

Šį siūlymą iliustruoja karė su ginklu, prie kurios parašyta „Kaunas“ ir suknele vilkintis vyras, prie kurio parašyta „Vilnius“.

Šią savaitę LGTB atstovai išplatino pranešimą, kad planuotų rugsėjo 4 dieną savo eitynes Kaune – ši diena minima kaip Tarptautinė kovos su homofobija, bifobija ir transfobija dieną.

„Šiemet, atrodo, itin svarbu jos nepamiršti. Šia proga norime priminti valdžios institucijoms, verslams ir organizacijoms, kad ši diena nėra apie „toleranciją“ – tai diena prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją – tad prieš toleranciją neapykantai ir priešiškam nusistatymui. Neapykantos kalba ir kurstymas nėra *nuomonė* – tai turi realių ir skausmingų padarinių mūsų gyvenimams ir saugumui. Todėl turime stengtis ne „sutilpti“ visi ir gerbti „visas“ „nuomones“, o aktyviai kovoti ir pasmerkti homofobijos, bifobijos ir transfobijos apraiškas“, – rašo aktyvistai.

„Mes esame visur, todėl nenorime slėptis. Mes esame visur, todėl norime laisvai gyventi savo gyvenimus be patyčių parduotuvėje, darbe, šeimos šventėse, be smurto gatvėje ir mokykloje. Mes esame visur, todėl neleisime prisidengiant tradicinėmis vertybėmis spręsti už mus.

Mes esame visur, todėl reikalaujame teisinių ir socialinių garantijų visiems, nediskriminuojant pagal šeiminį statusą, lytinę tapatybę ar seksualinę orientaciją. Mes esame visur, todėl nebepakęsime neapykantos dangstymo „žodžio laisve“. Mes esame visur, todėl „Kaunas Pride““, – teigė LGTB aktyvistai.

Po dviejų dienų pasirodė toks „Inkaro“ siūlymas Kauno merui.

Toks pasisakymas sulaukė tikrai gausaus ir garsių žmonių komentarų.

Deivydas Zvonkus parašė: „Tradicinė inkaro paskirtis – traukti žemyn“.

Kiti komentatoriai bandė dėlioti taškus, įžvelgę, jog tai ne Lietuvos karė, o Švedijos karinių pajėgų kariūnė.

Simas Kv konstatavo: „Nuotraukoje kairėje yra Švedijos karinę uniformą vilkinti karė. Kadangi Švedija nėra NATO narė, tai švedų kariai Lietuvoje ir Kaune nesilanko. O kalbant apie homoseksualius karius, tai visi stipriausi mūsų NATO sąjungininkai (JAV, Vokietija, UK, Prancūzija ir t.t.) senų seniausiai leidžia homoseksualams tarnauti kariuomenėje, JAV net apklausas daro, pas juos ten tokių 7.8% karių. Taigi taip, NATO priešakiniame batalione Lietuvoje yra gėjų ir taip JAV gėjai saugo Lietuvos laisvę Lietuvos žemėje. P.S. Švedijos kariuomenėje homoseksualams irgi tarnauti leidžiama be apribojimų.“

Mantas Lapinskas turėjo aiškia pozicija dėl šios žinutės: „Sveikinimai, ką tik klubo reputaciją į tuliką nuleidot.“

„Inkaras“ yra istorinis Kauno futbolo klubas, susikūręs 1937 metais ir gyvavęs iki 2003 metų.

Per tą laikotarpį komanda 7 kartus tapo stipriausia Lietuvoje, septynis kartus iškovojo šalies taurę ir kartą Supertaurę.

2003 metais „Inkaras“ nusilpo ir pasitraukė iš visų varžybų, bet 2009 metais atgimė ir pasuko salės futbolo link ir ten tapo rimta ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.