Lietuvos mažojo futbolo čempionato starte – debiutantų antausis favoritams

Šeštadienį Prienų miesto stadione prasidėjo jubiliejinis, penktasis, Lietuvos mažojo futbolo čempionatas. Aštuonios čempionato dalyvės sužaidė po dvejas rungtynes, o jas vainikavo Lietuvos mažojo futbolo ambasadoriaus Deivido Šembero sudaryta „Deividas ir Draugai“ komandos rungtynės prieš Prienų miesto atstovus.

 Prasidėjo penktasis mažojo futbolo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
 Prasidėjo penktasis mažojo futbolo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
 Prasidėjo penktasis mažojo futbolo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
 Prasidėjo penktasis mažojo futbolo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aurimas Adomaitis

May 30, 2021, 3:37 PM, atnaujinta May 31, 2021, 4:22 PM

„Deivido ir Draugų“ komandoje legendinis futbolininkas Valdas Ivanauskas save išbandė vartininko vaidmenyje, futbolo teisėją Gediminą Mažeiką buvo galima išvysti be švilpuko, o spardantį kamuolį. Tokia neeilinė futbolo legendų komanda 8:6 nugalėjo pirmojo etapo miesto-šeimininko atstovus.

Jau pirmasis turas atnešė nemažai staigmenų. Vieni iš čempionato debiutantų „Klaipėda City“ parodė, kad jie tikrai nebus pastumdėliai ir sugebėjo laimėti abejas savo rungtynes prieš praėjusių metų prizininkus.

Pirmose savo rungtynėse „Klaipėda City“ 3:1 palaužė praėjusių metų trečiosios vietos laimėtojus Jurbarko „Imsrę“.

Kitose rungtynėse jų laukė čempionų titulą ginantis Kauno „Arsenalas“. Kauniečiai savo pirmąsias rungtynes prieš Varėnos „Merkį“ laimėjo rezultatu 5:2 ir buvo geros nuotaikos, bet po antrųjų rungtynių pozityvumo kreivė nusileido žemyn. „Klaipėda City“ juos įveikė rezultatu 4:2 ir savo debiutą pažymėjo, iškovodami visus šešis taškus.

„Puikios nuotaikos, net nesitikėjome, kad taip gerai sužaisime. Džiaugiuosi už komandą, kad taip gerai žaidėme ir dabar matome rezultatą. Įmušėme septynis įvarčius, puolimas buvo labai geras, džiaugiuosi tokia pradžia“, – kalbėjo „Klaipėda City“ atstovas.

Tuo metu „Imsrė“, po pirmųjų pralaimėtų rungtynių Klaipėdos komandai, atsitiesė prieš Varėnos „Merkį“, kurį nugalėjo rezultatu 4:1 ir paliko be taškų.

„Nuotaikos šiek tiek geresnės po antrųjų rungtynių. Po pertraukos žaidėme neblogai, bet dar įsibėgėsime ir sezono eigoje žaisime geriau“, – pabrėžė Jurbarko „Imsrės“ futbolininkas Mantas Murauskas.

Kartu su „Klaipėda City“ ekipa, visus šešis taškus surinko praėjusių metų vice-čempionai „Hegelmann Minifootball“. Jie 4:0 nugalėjo „Akmenę“ ir 3:2 palaužė Panevėžio „Ekraną“ bei taip pat džiaugėsi tokia naujojo sezono pradžia, kadangi šiais metais komanda sau yra išsikėlusi tikslą tapti čempionais.

Namų aikštėje žaidę KKSC „Prienai“ čempionatą pradėjo žymiai geriau nei praėjusiais metais. Praėjusiais metais komanda liko paskutinė, o šįkart abejas savo rungtynes užbaigė lygiosiomis prieš jau minėtą kitą debiutantą „Ekraną“ (2:2) ir „Akmenę“ (1:1). Pastarosios komandos toks sezono startas tikrai netenkino, tad jos vadovas Tadas Gnedojus pažadėjo padaryti rimtas išvadas antrajam etapui, kuris vyks jau ateinantį šeštadienį (birželio 5 d.) Varėnoje.

Lietuvos mažojo futbolo čempionato I etapo rezultatai:

KKSC „Prienai“ 2:2 Panevėžio „Ekranas“

„Hegelmann Minifootball“ 4:0 FK „Akmenė“

Kauno „Arsenalas“ 5:2 Varėnos „Merkys“

„Klaipėda City“ 3:1 Jurbarko „Imsrė“

KKSC „Prienai“ 1:1 „Akmenė“

Panevėžio „Ekranas“ 2:3 „Hegelmann Minifootball“

Jurbarko „Imsrė“ 4:1 Varėnos „Merkys“

Kauno „Arsenalas“ 2:4 „Klaipėda City“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.