Lietuvos rinktinės kapitonas Saulius Mikoliūnas apie mačą su ispanais: „Smagu atvykti į tikrą futbolo šalį“

Lietuvos futbolo rinktinės antradienį vakare Madrido priemiestyje Leganese laukia akistata su Ispanija, kuri dėl nacionalinėje komandoje aptikto koronaviruso atvejo prieš lietuvius išrikiuos ne pagrindinę, o jaunimo iki 21 metų rinktinę. Nepaisant to, Lietuvos rinktinės kapitonas Saulius Mikoliūnas tikina, jog tai bet kokiu atveju bus geras testas mūsų rinktinei.

 Saulius Mikoliūnas ne kartą žaidė su ispanais.<br> LFF nuotr.
 Saulius Mikoliūnas ne kartą žaidė su ispanais.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Jun 8, 2021, 6:56 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 7:35 PM

„Tikrai smagu atvykti į tikrą futbolo šalį, pajusti visą šitą atmosferą. Aišku, atgarsių yra daug, bet manyčiau, kad jų komandos braižas išliks toks pat ir mūsų laukia tikrai labai rimtas iššūkis. Mums reikės įrodyti, ko esame verti, tad laukia tikrai įdomus vakaras“, – prieš rungtynes kalbėjo sužaistų rungtynių rinktinėje rekordininkas.

Jam asmeniškai tai bus jau penktasis mačas prieš Ispanijos rinktinę. Du sykius prieš ispanus jis žaidė atrankoje į 2006-ųjų pasaulio čempionatą ir atrankoje į 2012-ųjų Europos čempionatą.

Kaip sakė pats žaidėjas, atsiminimai iš tokių rungtynių išlieka ilgam.

„Su tokia komanda rungtynių nėra daug, atsiminimai visada išlieka tavo galvoje. Jie tikrai yra palikę gerą įspūdį.

O kalbant apie tas žaistas rungtynes – pasikeitimų jų komandoje daug nėra, braižas visada išlieka tas pats, nors ir futbolo tendencijos keičiasi o greičiai didėja, bet ši komanda visada praktikuoja technišką futbolą, mėgsta kontroliuoti kamuolį ir daro tai iki šių dienų“, – teigė žaidėjas.

Jis taip pat teigė, jog anksčiau sužaistos Lietuvos rinktinės rungtynės su tokiomis rinktinėmis kaip Italija ar Šveicarija, gali suteikti reikalingo tikėjimo prieš akistatą su dar vienu pajėgiu varžovu.

„Komandos pasitikėjimui tai yra labai svarbu, tai padeda palaikyti kovinę dvasią ir tikėjimą, kad mes irgi mokame ir galime siekti gero rezultato“, – sakė 37 metų futbolininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.