Rusija yra Rusija – „Zenit“ klubui skirti „Euro 2020“ bilietai atsidūrė juodoje rinkoje su 400 proc. antkainiu

Rusijos juodojoje rinkoje pasirodė kelios dešimtys bilietų į Sankt Peterburge vyksiančias „Euro 2020“ čempionato rungtynes. Telegramų kanalas „Ofnews“ tikina, kad nelegaliai ir labai ramiai galima nusipirkti bilietus į Rusijos rinktinės dvikovas Sankt Peterburgo „Gazprom arena“ stadione – parduodami bilietai į akistatą su Belgija ir Suomija.

Bilietai į „Euro 2020“ atsidūrė juodojoje rinkoje su didžiausiu antkainiu.<br> ofnews nuotr.
Bilietai į „Euro 2020“ atsidūrė juodojoje rinkoje su didžiausiu antkainiu.<br> ofnews nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 7:50 PM, atnaujinta Jun 10, 2021, 8:13 PM

Be to, prie bilietų pridedami ir taip vadinami sirgaliaus pasai, kurie garantuoja bilieto legalumą ir leidimą į areną. Jais prekiauja žmogus, pasivadinęs Vsevolodu.

„Ofnews“ pirštu beda į faktą, iš kur yra atsiradę juodojoje rinkoje bilietai. Kairėje jų pusėje yra įrašas „Football Union of Russia и Joint-Stock Company FC Zenit.“

„Vadinasi, šie bilietai yra skirti Rusijos futbolo sąjungai ir būtent Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai. Būtent iš klubo jie ir turėjo patekti į juodąją rinką“, – tikina telegramų kanalas.

Patektoje nuotraukoje yra apie 20-30 originalių bilietų į rungtynes.

Maža to, bilietų perpardavinėtojas už juos nori gauti apie 300-400 procentų pelno nuo nominalios vertės. Trečiosios kategorijos bilietas į rungtynes Sant Peterburge kainuoja oficialiai per UEFA parduodamą tinklą apie 4,5 tūkst. rublių (apie 50 eurų), tačiau už tokį bilietą prašoma 20 tūkst. rublių (apie 220 eurų.).

Pirmosios kategorijos bilietas į Rusijos rinktinės rungtynes kainuoja 17 tūkst. rublių (apie 187 eurus), o parduodamas net už 90 tūkst. rublių (989 eurai).

Teigiama, kad prašymus oficialiai gauti bilietą į vieną iš trijų mačų Sankt Peterburge pateikė 72 tūkst. sirgalių – 40 tūkstančių vietinių ir 32 tūkstančiai užsienio futbolo aistruolių.

„Zenit“ ekipa atsisako komentuoti situaciją su bilietais tikindama, kad turi susipažinti su turima informacija. Rusija su belgais kovos birželio 12-ąją, o su suomiais – birželio 16 dieną.

Sankt Peterburge vyks po trejas B ir E grupių rungtynes bei vienas ketvirtfinalio mačas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.