A lygos 16-ojo turo apžvalga: saldus Vilniaus „Žalgirio“ revanšas ir „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ šuolis į pirmąją vietą

Lietuvos futbolo A lygoje po 16-ojo turo dvikovų pasikeitė čempionato lyderis – juo tapo 35 taškus turintis „Kauno Žalgiris“, kuris taškus lenkia Vilniaus „Žalgiriį“ ir Marijampolės „Sūduvą“.

 Vilniečiai atsirevanšavo Marijampolėje.<br> E.Žaldario nuotr.
 Vilniečiai atsirevanšavo Marijampolėje.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 3:41 PM

Atkarpa. Vilniaus „Žalgiris“ reabilitavosi už pralaimėjimą pirmame rate Marijampolės „Sūduvai“ ir išvykoje nugalėjo 2:0, dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų pakildamas į 2-ąją vietą.

Abu įvarčius žalgiriečiai pelnė per labai trumpą atkarpą – po tolimų perdavimų nuo oponentų atitrūkę Francis Kyeremeh bei Hugo Videmontas pasižymėjo 11-ąją ir 12-ąją minutėmis.

Netektis. Sūduviečiams gynyboje itin trūko diskvalifikuoto Semiro Kerlos, be to, artimiausiame mače nežais ir raudoną kortelę užsidirbęs Jevgenas Jefremovas. Vicečempionai pralaimėjo jau trečią kartą iš eilės ir su 34 taškais nusileido į 3-iąją vietą.

Į čempionato grandų akistatą susirinko 1000 sirgalių ir tai yra gausiausias aistruolių skaičius šiame sezone.

Serija. Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas džiaugėsi dar vienu laimėjimu – svečiuose pasiekė revanšą, rezultatu 2:0 įveikdamas Gargždų „Bangą“. Per pastarąsias penkerias rungtynes čempionato debiutantai iškovojo net 13 taškų, o tokiu pasiekimu identiškos atkarpos metu gali pasigirti tik „Žalgiris“ bei „Kauno Žalgiris“.

Su 21 tašku „Hegelmann Litauen“ futbolininkai dar labiau įsitvirtino 5-oje vietoje.

Debiutai. „Bangai“ pirmą kartą vadovavo naujasis strategas Davidas Afonso, kuris suteikė šansą B komandos žaidėjams. A lygoje debiutavo 18-metis Mindaugas Gelžinis, o Paulius Lotužys žaidė pirmą kartą šiemet.

Tiesa, 9-oje pozicijoje žengiantis Gargždų klubas pralaimėjo ketvirtą sykį iš eilės ir tai yra prasčiausia atkarpa šiuo metu.

Skriaudikas. „Kauno Žalgiris“ vėl 1:0 įveikė Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus, o vienintelį įvartį pelnė tas pats žaidėjas – Michaelas Thuique'as. Ketvirtasis brazilo įvartis padėjo žalgiriečiams iškovoti 11-ąją pergalę ir vėl tapti čempionato lyderiais.

Pozityvas. Nepaisant pralaimėjimo, dainaviečių žaidimas paliko gerą įspūdį. Svečiai pralaimėjo lygiose rungtynėse, o pirmame kėlinyje galėjo išsiveržti į priekį, bet į virpstą pataikė Cyrille'as Tchayi Tchamba. Savo auklėtinius pagyrė ir vyr. treneris Tomas Ražanauskas.

„Liko pozityvios mintys. Aišku, trūko kokybės, kur turėjome tą išnaudoti – mums nepavyko. Rungtynės buvo įdomios ir įtemptos iki paskutinės minutės“, – teigė Alytaus klubo strategas.

Gynėjas. „Panevėžio“ klubo legionierius iš Portugalijos Rafaelis Floro dar kartą įrodė, kad pasižymi puikiu smūgiu iš toli. Būtent šio krašto gynėjo įvartis padėjo komandai svečiuose įveikti Kėdainių „Nevėžį“ – 1:0.

Iš šešių Lietuvos čempionate atliktų rezultatyvių smūgių net penkis R. Floro išpildė smūgiuodamas iš už baudos aikštelės.

Sugrįžimas. Pastaruoju metu nedaug įvarčių praleidžiantis „Nevėžis“ sulaukė vieno sugrįžusio futbolininko – po keitimo pasirodė daugiau negu 2 mėnesius nerungtyniavęs vienas lyderių Alexas Kyeremeh.

Artimiausias rungtynes Kėdainių klubas žais namuose su „Banga“ ir turi puikią galimybę priartėti prie šio konkurento.

Iššovė. Vilniaus „Riteriai“ su laikinuoju vyr. treneriu Valdu Trakiu bei Telšių „Džiugas“ 17-ojo turo finiše sužaidė atkaklų mačą, kuris baigėsi lygiosiomis 1:1. Sostinės klubą į priekį išvedė įspūdingą šūvį atlikęs Angelis Lezama, tačiau kiek vėliau ne ką prastesniu smūgiu atsakė Leonardo Antonio.

Tai buvo pirmasis brazilo įvartis Lietuvos čempionate, o A. Lezama A lygoje džiaugėsi penktu taikliu smūgiu.

Pokyčiai. Turnyro lentelės kaimynai – „Riteriai“ bei „Džiugas“ – neseniai pranešė apie pasikeitimus sudėtyse. Ekipas atitinkamai paliko Lukas Kochanauskas ir Bryanas Jimenezas.

Tiesa, artimiausiu metu abu klubai galės pasipildyti naujokais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.