Ukrainos ir Šiaurės Makedonijos mače skirti du 11 metrų baudiniai, tačiau ukrainiečiai vis dėlto išnešė sveiką kailį

Europos čempionato trečiadienio akistatas pradėjo C grupės ekipos. Dienos mače santykius aikštėje aiškinosi dvi rinktinės, kurioms nepasisekė pirmame ture iškovoti pergalių: Ukraina ir Šiaurės Makedonija. Rumunijos sostinėje Bukarešte vykusiame mače, kuriame buvo skirti net du 11 metrų baudiniai, pirmąją pergalę šventė Ukrainos atstovai, laimėję akistatą 2:1 (2:0).

 Ukraina atsitiesė po pralaimėjimo Nyderlandams, įveikdama Šiaurės Makedoniją.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ukraina atsitiesė po pralaimėjimo Nyderlandams, įveikdama Šiaurės Makedoniją.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ukrainos rinktinė sužaidė įspūdingą mačą su Nyderlandais, tačiau krito.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ukrainos rinktinė sužaidė įspūdingą mačą su Nyderlandais, tačiau krito.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 3:40 PM, atnaujinta Jun 17, 2021, 6:37 PM

Ukrainiečiai nutraukė net šešių pralaimėjimų Europos čempionatuose seriją.

Ši pergalė lėmė, kad ukrainiečiai vis dar išlieka pretendentais į atkrintamąsias kovas: trečiose rungtynėse jie kausis su austrais, o makedonai pirmųjų įskaitinių taškų bandys susižvejoti dvikovoje su Nyderlandais.

Keistai atkakliose rungtynėse Ukraina buvo aiškus mačo favoritas ir ši rinktinė labai greitai suskubo spausti pirmą kartą Europos pirmenybėse žaidžiančius makedonus.

Kurį laiką jiems seksi gintis, tačiau 29-ąją minutę po kampinio vis dėlto buvo atidaryta įvarčių skaičiuoklė – pasižymėjo kapitonas Andrijus Jermolenka – jis „uždarė“ perdavimą, įmušęs kamuolį iš kiek aštresnio kampo.

Vos tik atsigavę po įvarčio makedonai buvo priversti dar kartą traukti kamuolį iš savųjų vartų – 34 min. pasižymėjo vienas prieš vartininką iššoko Romanas Jeremčiukas. Tad rezultatas tapo 2:0.

Atrodė, kad šiaurės makedonai bus sutriuškinti, tačiau antrame kėlinyje jie atkuto. Makedoniečiai 55 min. smūgiavo, pataikė į skersinį, o prie atšokusio kamuolio pirmas prišoko pirmasis makedonietis. Ukrainos gynėjas vietoj kamuolio trenkė varžovui į koją ir buvo skirtas 11 metrų baudinys.

11 metrų baudinį mušė Ezgjamas Alioski. Ukrainos vartininkas atmušė kamuolį, tačiau jis pats pirmasis prišoko prie kamuolio ir antru smūgiu sušvelnino rezultatą 1:2.

Abi ekipos per likusį laiką turėjo kelias galimybes pasižymėti ir galutinį tašką galėjo padėti Ukraina. Po baudos smūgio į vieno iš sienelįje stovėjusio makedoniečio ranką atsitrenkė kamuolys ir teisėjas po VAR peržiūros skyrė 11 metrų baudinį.

Ukrainos žaidėjas Ruslanas Malinovskis jį mušė vartininkas atmušė kamuolį. Tad rezultatas liko tas pats 2:1.

Ukrainos komanda startiniame mače sužaidė bene gražiausią iki šio mačą ir po atkaklios akistatos nusileido Nyderlandams 2:3.

Olandų futbolininkai pirmavo 2:0, tačiau Andrijaus Ševčenkos kariauna sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą 2:2. Vis dėlto Nyderlandų ekipa paskutinėmis minutėmis pelnė pergalingą įvartį.

Tuo tarpu Šiaurės Makedonijos ekipa nusileido Austrijai 1:3.

Šios ekipos žaidė ir šių pirmenybių atrankoje ir abu kartus Ukraina buvo stipresnė: namie laimėjo 1:0, o išvykoje – 2:0.

Ukraina nutraukė šešių iš eilės pralaimėtų Europos čempionatuose seriją.

Ukraina

Atranka. 6 pergalės, 2 lygiosios, 0 pralaimėjimų.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Grupių etapas (2012, 2016)

„Euro 2016“. Grupių etapas.

Treneris. Andrijus Ševčenka, 44 metai

Pagrindinė žvaigždė. Andrijus Jarmolenka, 31 metai, „West Ham United“.

Atrankoje nė vieno pralaimėjimo nepatyrusi Ukraina užsitikrino aukščiausio lygio rinktinių pagarbą. „Euro 2020“ atrankoje ukrainiečiai į antrąją poziciją nustūmė Portugaliją, o pasaulio čempionato atrankoje lygiosiomis sužaidė su Prancūzija. Tačiau šiame kelyje matėme ir daug kluptelėjimų – kad ir prarastų taškų pasaulio čempionato atrankoje Suomijai ir Kazachstanui.

Nuo 2016 rinktinei vadovaujantis A.Ševčenka gali pasidžiaugti puikų sezoną „Manchester City“ turėjusiu Oleksandru Zinčenka bei pagrindiniu saugu iš „Atalanta“ Ruslanu Malinovskiu, tačiau didžiausia atsakomybė kris ant 31-erių A.Jarmalenkos pečių, kuriam reikės pabusti po tylaus sezono Anglijoje. Būtent puolimas ir tampa itin didele Ukrainos problema – ekipai nesiseka realizuoti progų, o iš daug Kijevo „Dynamo“ bei Donecko „Šachtar“ klubų sudarytai komandai pritrūksta nuoseklumo ir kokybės, kuri virstų taškais.

Šiaurės Makedonija

Atranka. 4 pergalės, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Nežaidė.

„Euro 2016“. Nežaidė.

Treneris. Igoris Angelovskis, 44 metai

Pagrindinė žvaigždė. Eljifas Elmas, 21 metai, „Napoli“

Šiaurės Makedonija čia prasimušė laimėjusi Tautų lygos D grupė atkrintamąsias. Tai – žemiausio reitingo komanda Europos čempionate. Ji yra 62 vietoje. Šiaurės Makedonijos futbolas tikrai nėra itin gražus, tačiau rinktinė prasimušė į pirmuosius puslapius, kai pasaulio čempionato atrankoje 2:1 pamokė Vokietiją, kuriai tai buvo pirmasis pralaimėjimas tokiame turnyre nuo 2001-ųjų.

Šiaurės Makedonija turi potencialo ir tikrai pavojingą E.Elmą. „Euro 2020“ atrankoje tik lenkams pavyko išsaugoti sausus vartus. Akys turėtų krypti ir į 37-erių Goraną Pandevą. 2010 metų Čempionų lygą su Milano „Inter“ laimėjęs veteranas nuolat primena, kad vis dar turi parako. Tačiau Šiaurės Makedonijai labai retai pavyksta išvengti praleistų įvarčių. Vartininkas Štole Dimitrievskis turės labai daug darbo, o pasitikėjimo gynybai neprideda ir faktas, kad dauguma komandos žaidėjų – iš žemesnio rango klubų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.