Ukrainiečiams „Euro 2020“ sudainavus V. Putiną įžeidžiančią dainelę rusų valdininkas įsiuto: „Jie padugnės. Kur žiūri UEFA?“

Ketvirtadienį Rumunijos sostinėje Bukarešte buvo žaidžiamas Europos futbolo čempionato mačas tarp Ukrainos ir Šiaurės Makedonijos rinktinių. Daugiau kai 1000 kilometrų įveikę gausūs Ukrainos rinktinės aistruoliai pamatė pirmąją savo mylimos komandos pergalę po šešių iš eilės pralaimėtų dvikovų Europos čempionatuose 2:1. Šios pergalės ukrainiečiai laukė du čempionatus – dešimt metų.

 Ukrainos futbolo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ukrainos futbolo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 11:35 PM, atnaujinta Jun 18, 2021, 9:04 AM

Kovą stebėjo apie 5 tūkst. ukrainiečių, kurie nepraleido progos įgelti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Po to, kai 2014 metais Rusija okupavo Krymą, o rusų prezidentas prabilo, kad šiame pusiasalyje buvo ne šios valstybės okupacinė armija, o tik mandagūs žali ginkluoti žmogeliai, kurie padėjo surengti Rusijai palankų referendumą, Ukrainoje paplito daina „Putin – ch....“. Tai pažeminantis žodis.

Ketvirtadienį arenoje susirinkę ukrainiečiai uždainavo šią dainelę. Tai išgirdęs Rusijos futbolo sąjungos garbės prezidentas ir buvęs UEFA Vykdomojo komiteto narys Vitalijus Koloskovas tiesiog pratrūko iš pykčio.

„Kviečiu UEFA labai rimtai atkreipti dėmesį į šį incidentą. Svarbiausia, reikia, kad apie tai savo raporte parašytų rungtynių delegatas, – samprotavo V.Koloskovas. – Galite pamatyti, koks skirtumas tarp mūsų sirgalių, kurie visada stengiasi palaikyti Ukrainą, ir anų, kurie taip rėkia.

Na, jie kažkokie padugnės. Tai chuliganiškas elgesys, kuris patenka į UEFA drausmines sankcijas. Kur žiūri UEFA?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.