Italija ir toliau nenugalima „Euro 2020“ – po taiklaus smūgio krito ir Velsas

Italijos futbolo rinktinė Europos čempionato pirmąjį etapą sužaidė kaip iš natų. A grupėje kovojusi italų ekipa pradžioje sutriuškino Turkiją ir Šveicariją 3:0, o sekmadienį akistatoje dėl pirmosios vietos palaužė į olimpą pretendavusį Velsą 1:0 (1:0).

 Italijos rinktinė pirma įmušė įvartį į Velso vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Italijos rinktinė pirma įmušė įvartį į Velso vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė yra A grupės lyderė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė yra A grupės lyderė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė yra A grupės lyderė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė yra A grupės lyderė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 6:40 PM, atnaujinta Jun 20, 2021, 9:05 PM

Tad galutinėje įskaitoje italai surinko 9 taškus, Velsas ir Šveicarija po 4, tačiau valų buvo geresnis įvarčių santykis ir jie liko antri.

Ketvirtąją vietą užėmė nė vieno taško nepelniusi Turkija.

Italija žaidžia įspūdingą atkarpą, daugiau kaip 16 valandų gryno laiko neleidžiantys varžovams pelnyti į savo vartus įvarčio ir jau 11 mačą laimėję iš eilės. Be to, tai buvo 30-osios nepralaimėtos italų rungtynės ir jie pakartojo 1935-1939 metų rekordą.

Vienintelis mačo įvartis krito pirmame kėlinyje 39-ąją minutę po baudos smūgio, kai koją kištelėjo ir kamuolio skriejimo trajektoriją pakeitė Matteo Pessina.

Antro kėlinio pradžioje dėl grubios pražangos iš aikštės buvo išvarytas valas Ethanas Ampadu ir ekipa mačą baigė dešimtyje. Jis tapo jauniausiu visų laikų Europos čempionato žaidėju, kuris buvo išvytas - sekmadienį jam yra 20 metų ir 279 dienos.

Tad italai birželio 26-ąją aštuntfinalyje susikaus su C grupės antrąją vietą užėmusia komanda, tuo tarpu A grupės antroje vietoje likę valai tą pačią dieną susitiks su B grupės antrąja vieta.

Komandų vizitinės kortelės

Italija

Atranka. 10 pergalių, 0 lygiųjų, 0 pralaimėjimų.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1968)

„Euro 2016“. ketvirtfinalis. Po 11 metrų baudinių (1:1) nusileido Vokietijai 5:6.

Treneris. Roberto Mancini, 56 metai.

Pagrindinė žvaigždė. Marco Veratti, 28 metai, „Paris Saint-Germain“.

Dar balandį Lietuvoje viešėjusi Italijos rinktinė Europos čempionate turi ypatingą užduotį – nusiplauti tą skaudžią gėdos dėmę, kuri užtiško dar 2018-aisiais, kai elitinė rinktinė liko už pasaulio pirmenybių durų. 56-erių buvęs „Manchester City“, Milano „Inter“ treneris R.Mancini kol kas viltis pateisina su kaupu – Italijos rinktinė atranką įveikė be pralaimėjimų.

Vienas geriausių savo kartos puolėjų turėjo pakeisti italų žaidimo stilių ir atsisveikinti su senbuviais, tarp kurių – legendinis Gianluigi Buffonas, kurį pakeitė 22-ejų Gianluigi Donnarumma, tačiau Italijos gynybos grandį ir toliau sergi 36-erių Giorgio Chiellini ir 34-erių Leonardo Bonucci. Atranką į Europos čempionatą Italija užbaigė įspūdinga pergale 9:1 prieš Armėnijos komandą, tačiau iki šiol ekipai trūksta pajėgiausių pasaulio ekipų iššūkių.

R.Mancini sudėtyje žvaigždžių netrūksta, o net ir jaunas vartininkas yra gerai susipažinęs su aukščiausia futbolo pavara. Italai vis dar sprendžia, kas geriausiai tvarkytųsi vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau nei Ciro Immobile, nei Andrea Belotti tarptautiniuose vandenyse dar neparodė taip trokštamos klasės.

Velsas

Atranka. 4 pergalės, 2 lygiosios, 2 pralaimėjimai.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Pusfinalis (2016)

„Euro 2016“. Pusfinalis. Pralaimėjo Portugalijai 0:2.

Treneris. Robertas Page'as, 46 metai

Pagrindinė žvaigždė. Garethas Bale'as, 31, „Tottenham Hotspur“

Velso rinktinė į „Euro 2020“ iškeliavo po milžiniško skandalo. 2016 metų Europos čempionate spindėjusi komanda žaibiškai susirado naujų aistruolių, bet nesugebėjo patekti į pasaulio čempionatą. Netrukus komandą perėmė legendinis Ryanas Giggsas, bet šio karjera rinktinėje baigėsi sulig pareikštais kaltinimais dėl dviejų moterų užpuolimo. Netrukus R.Giggsas pasitraukė, o jo vietą perėmė asistentu dirbęs R.Page'as, kuris viliasi atgaivinti tą Velso dvasią, kokią regėjome prieš 5 metus.

Didžiausias vilčių svoris krenta ant G.Bale'o pečių, kuris kartu su Aaronu Ramsey iš Turino „Juventus“ priekyje atrodo tikrai įspūdingai, bet be sėkmės nieko pasiekti nepavyks. Kylantiems gynėjams Joe Rodonui ir Neco Williamsui reikės mokytis žaibišku greičiu, G.Bale'o ir A.Ramsey sezonai klubuose nebuvo tobuli, o kur dar ne itin patikima vartininkų grandis, galinti gerokai sumaišyti kortas, jeigu reikalai gerai klostysis puolime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.